Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Διαγράφηκε το χρέος πολύτεκνου συνταξιούχου

Το 70% του χρέους που είχε ένας πολύτεκνος συνταξιούχος του Δημοσίου σε πέντε τράπεζες, θα διαγραφεί, σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, ενώ το υπόλοιπο 30% ρυθμίστηκε με μηνιαίες δόσεις σε βάθος τετραετίας.

Ο συνταξιούχος που δικαιώθηκε, χρωστούσε ..........

από καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, αλλά και από χρέος ως εγγυητής, ποσό που ανερχόταν στα 92.073 ευρώ. Από το 2010 αδυνατούσε να πληρώσει τα χρέη του από αυτές τις συναλλαγές και ζήτησε από το Ειρηνοδικείο Χανίων τη ρύθμιση των χρεών του, αφού προηγουμένως είχε καταθέσει αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση τους.

Ο δανειολήπτης δεν είχε περιουσιακά στοιχεία, εκτός από ένα αυτοκίνητο και ένα μοτοποδήλατο, ενώ το βασικό του εισόδημα ήταν μια σύνταξη από το Δημόσιο, ύψους 1100€. Το Ειρηνοδικείο έκρινε ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και σε ρευστοποίηση, δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν την απαίτηση των πιστωτών του, και για αυτό αποφάσισε να απαλλάξει τον δανειολήπτη από το τόσο βαρύ χρέος του, εφαρμόζοντας το νόμο περί ρύθμισης και διαγραφή χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (Ν.3869/2010).

Έτσι αντί για 92.000 ευρώ, θα πληρώσει τελικά 28.800 ευρώ, σε βάθος τετραετίας σε μηνιαίες καταβολές.

Από την πλευρά τους, οι τράπεζες ισχυρίστηκαν ότι δανειολήπτης απέκρυπτε από τους δανειστές του την κακή του οικονομική κατάσταση και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.