Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Για την νέα ΚΑΠ μετά το 2013 συζητά η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου

Το νομοθετικό «πακέτο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ μετά το 2013, το οποίο παρουσιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου θα απασχολήσει την σημερινή συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου με την συμμετοχή του Επιτρόπου Γεωργίας, κ. Dacian Ciolos.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Οκτωβρίου από τις 19.00 έως τις 20.30 το βράδυ.
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της Νέας ΚΑΠ, απασχόλησε ........

και το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. την περασμένη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο.

Για το θέμα ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης στην ομιλία του στο Λουξεμβούργο ανέφερε ότι: «Παρά τις προσπάθειες της Επιτροπής, το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ευρωπαίων αγροτών. Η πρόταση χρειάζεται σημαντικές αλλαγές και αναθεωρήσεις και πολύ πιο ριζοσπαστικές απαντήσεις».
Και πρόσθεσε ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή γεωργία «είναι ο μόνος τομέας πολιτικής για τον οποίο προτείνεται μείωση των πόρων».
Ζήτησε δε, η ανακατανομή ανάμεσα στα κράτη –μέλη να υλοποιηθεί σταδιακά με επαρκή μεταβατική περίοδο και αντιτάχθηκε στη σύνδεση των ενισχύσεων με τις δημοσιονομικές δυσχέρειες κάθε χώρας. «Η στήριξη εκφράζεται ως βούληση αλληλεγγύης και όχι ως ρήτρα οικονομικών κυρώσεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Ακολούθως διατύπωσε τις ελληνικές θέσεις για το σύστημα των άμεσων ενισχύσεων, την περιφεροιοποίηση, το πρασίνισμα της ΚΑΠ, τον ενεργό αγρότη και την ειδική μεταχείριση των μικρών εκμεταλλεύσεων.
Τέλος, αναφέρθηκε στην αγροτική ανάπτυξη και στα μέτρα για την αποτελεσματική ρύθμιση των αγορών και των τιμών των αγροτικών προϊόντων.
Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης διατύπωσε τις απόψεις που θεωρήθηκαν συνισταμένη του διαλόγου που προηγήθηκε με τα ελληνικά κόμματα και τις οργανώσεις των αγροτών.

Agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.