Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Από σήμερα το πολυτεκνικό επίδομα του ΟΓΑ

Ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου, να καταβάλεται στους δικαιούχους το πολυτεκνικό επίδομα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του ΟΓΑ. Η καταβολή του θα γίνει σε 364.283 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα και θα αφορά την καταβολή του Γ’ διμήνου 2011, σύμφωνα με γνωστοποίηση της διοίκησης του ΟΓΑ.

Ειδικότερα, τα πολυτεκνικά επιδόματα θα καταβληθούν, ως εξής:

Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν μέχρι τις 13 Μαϊου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής).

Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί με εντολές πληρωμής στην ΑΤΕbank, μέσω συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ. Οι παραπάνω επιδοματούχοι θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, καταθέτοντας το «Απογραφικό Δελτίο», που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που επιθυμούν να καταβάλεται το επίδομά τους, καθώς η πληρωμή, το επόμενο δίμηνο, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των ΕΛ.ΤΑ., που θα έχουν επιλέξει.

Η συνολική δαπάνη, για τις πληρωμές αυτές, ανέρχεται στο ποσό των 99.152.948,84 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή των επιδομάτων Γ΄ διμήνου θα γίνει με τα νέα ποσά, όπως αυτά διαμορφώθηκαν, μετά την ισχύ των παραπάνω διατάξεων:

Αναλυτικότερα, το επίδομα τρίτου παιδιού: από 178,81 ευρώ, το μήνα καθορίστηκε στα 177 ευρώ.

Το επίδομα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες:

Για δικαιούχους με περισσότερα από δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 44,68 ευρώ, το μήνα, για κάθε παιδί, στα 44 ευρώ, το μήνα, για κάθε παιδί.

Για δικαιούχους με ένα ή δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 102,85 ευρώ κατώτατο συνολικό μηνιαίο ποσό, καθορίστηκε στα 44 ευρώ, το μήνα, για κάθε παιδί.

Η ισόβια σύνταξη από 102,85 ευρώ το μήνα, καθορίστηκε στα 102 ευρώ.

Τα ανωτέρω ποσά ισχύουν, από 02-03-2011, για τις πολύτεκνες οικογένειες και την ισόβια σύνταξη και από 01-01-2011, για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Σημειώνεται ότι επειδή οι παραπάνω διατάξεις έχουν αναδρομική ισχύ, στα δύο προηγούμενα δίμηνα καταβλήθηκαν αχρεωστήτως ποσά επιδομάτων, τα οποία θα συμψηφιστούν με τις πληρωμές του τρέχοντος διμήνου (6 Ιουνίου), με αποτέλεσμα, στην πλειοψηφία των δικαιούχων, να καταβληθεί το ποσό, που τους αναλογεί, με μια μικρή μείωση, ενώ, σε ορισμένους, να παρακρατηθεί ολόκληρο το ποσό του τρέχοντος διμήνου.

Τέλος, ενημερώθηκαν οι επιδοματούχοι ότι η διαδικασία της απογραφής (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛΤΑ) είναι συνεχής, ώστε να έχουν τη δυνατότητα μεταβολής ΙΒΑΝ ή δήλωση νέου ΙΒΑΝ, μέσω της απογραφικής διαδικασίας των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.

3 σχόλια:

 1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ.ΣΗΜΕΡΑ 9/6/2011 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΜΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ/ΡΙΑ......
  ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΑΛΛΕΣ 2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.ΑΝ ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΘΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Η ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Τ0ΟΣΟ ΠΟΛΥ!ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΔΟΠΟΙΗΣΕΙ,ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ Ή ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ;ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΜΑΘΕΝΕΙΣ ΤΥΧΑΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΡΟΥΝ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ.ΑΝ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗ ΔΕΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.