Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οι ευρωπαίοι επιλέγουν το σχέδιο αναμνηστικού κέρματος των 2 ευρώ

Νέο κέρμα των δύο ευρώ θα εκδοθεί από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης στις αρχές του 2012 επ' ευκαιρία της επετείου 10 χρόνων από την είσοδο του ενιαίου νομίσματος στην καθημερινότητα των ευρωπαίων.

Το σχέδιο του νέου κέρματος θα επιλεγεί από το κοινό μέσω διαδικτύου.
Όσοι πολίτες το επιθυμούν θα έχουν .........

τη δυνατότητα να ψηφίσουν ένα από τα πέντε προεπιλεγμένα σχέδια.

Ένας από τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία ο οποίος θα επιλεχθεί τυχαία από εκείνους που ψήφισαν το νικητήριο σχέδιο θα βραβευτεί με σειρά συλλεκτικών κερμάτων ευρώ μεγάλης αξίας. Η ψηφοφορία αρχίζει σήμερα και θα περατωθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011. Το νικητήριο σχέδιο θα ανακηρυχθεί στις 30 Ιουνίου.

«Για πρώτη φορά το σχέδιο κέρματος ευρώ γενικής κυκλοφορίας θα επιλεγεί με δημόσια ψηφοφορία, μέσω του Διαδικτύου, επί των προτάσεων πολιτών από όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Το σχέδιο που θα βραβευτεί θα αποτυπώνεται σε εκατομμύρια κέρματα ευρώ που θα κυκλοφορήσουν σε ολόκληρη την ευρωζώνη από τις αρχές του 2012» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν,.

Κανονικά, κάθε κράτος μέλος της ευρωζώνης εκδίδει κέρματα ευρώ με εθνικό σχέδιο στη μία όψη. Ωστόσο, στις αρχές του 2012 όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα θέσουν σε κυκλοφορία αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.