Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Γραφείο ΟΑΕΔ στα Φιλιατρά ζητεί ο Δήμος Τριφυλίας

Τη δημιουργία και λειτουργία γραφείου ανταποκριτή ΟΑΕΔ στα Φιλιατρά ζητεί ο Δήμος Τριφυλίας με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών.

Στην σχετική απόφαση .....

που πάρθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών με βάση την εισήγηση του προέδρου Παναγιώτη Φαρμάκη αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τα γραφεία του ΟΑΕΔ του νομού έχουν έδρα την Καλαμάτα, δηλαδή σε απόσταση περίπου 80 χιλ. από το δήμο μας. Σε μια περίοδο διαπιστωμένου μεγάλου ποσοστού ανεργίας στη χώρα μας, ένας άνεργος υποχρεούται για να εξυπηρετηθεί να δαπανήσει χρήματα και χρόνο για τη μετακίνησή του. Με τη λειτουργία γραφείου ανταποκριτή ΟΑΕΔ στα Φιλιατρά, θα εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Τριφυλίας με μικρή μετακίνηση.

Χρέη ανταποκριτή δύναται να εκτελέσει παράλληλα με τα καθήκοντά του ένας υπάλληλος της Δ.Ε. Φιλιατρών, μετά από εκπαίδευση που θα έχει. Η άσκηση των επιπλέον καθηκόντων είναι άμισθη. Ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί το δήμο για τα λειτουργικά έξοδα των υπηρεσιών που θα παρέχει ο δήμος. Αντίστοιχα γραφεία λειτουργούν σε πολλούς δήμους για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον ΟΑΕΔ.

Εργασίες που θα εκτελούνται είναι: εγγραφή ανέργων, έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας κ.ά. Απαιτείται η έκφραση της επιθυμίας του δήμου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρχικά. Αφού το αίτημα εξετασθεί με θετική έκβαση από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, το Δημοτικό Συμβούλιο με νέα απόφασή του θα εγκρίνει την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ, διάρκειας ενός έτους. Κατ’ έτος η σύμβαση θα ανανεώνεται με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν τη λήξη της υπάρχουσας.

Ο δήμος θα πρέπει να έχει στόχο την ενδυνάμωση των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες με δεδομένο τον πληθυσμό και την έκτασή του».

Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.