Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση για τα σκουπίδια στην Τριφυλία από τον Σαράντο Κουκούμη

«Εν κρυπτώ και παραβύστω» φαίνεται ότι προχωρά η δημοτική αρχή την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών, υλοποιώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, απέναντι στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, φορτώνοντας ταυτόχρονα πρόσθετα οικονομικά βάρη στις πλάτες των ήδη χειμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων του δήμου Τριφυλίας.

Αυτό, αν συνδυαστεί με την ......

παραχώρηση και της επεξεργασίας των σκουπιδιών στους ιδιώτες το επόμενο χρονικό διάστημα, θα σημάνει μέχρι και τον πενταπλασιασμό των δημοτικών τελών.
Τα σκουπίδια είναι «χρυσάφι», έχουν ομολογήσει κατά καιρούς παράγοντες της δημοτικής πλειοψηφίας και έτσι είναι. Όμως όπως φαίνεται, έχουν κάνει και τις επιλογές τους ποιος θα καρπώνεται αυτό το «χρυσάφι» και ποιος θα πληρώνει το «μάρμαρο». Οι μεγαλοεργολάβοι θα αυγατίζουν τα κέρδη τους, και ο λαός, τα μόνιμα υποζύγια, θα εξακολουθεί να πληρώνει.

Θα το επιτρέψουμε?
Πρέπει να σημάνει συναγερμός για να αποτραπεί αυτό το οικονομικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Τριφυλίας.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της. Να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο και να πάρουν θέση όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δήμο να αντιδράσουν άμεσα και να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, αλλά και το δημόσιο συμφέρον. Καλούμε επίσης, όλους τους μαζικούς φορείς στην Τριφυλία να είναι σε ετοιμότητα για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σήμερα, άλλες κοινωνικές δομές του δήμου Τριφυλίας.

Κυπαρισσία 6/3/2015
Κουκούμης Σαράντος
Δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.