Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τριφυλία: Θέμα με τους παιδικούς σταθμούς έθεσε ο Σαράντος Κουκούμης [ VIDEO ]

Θέμα για τους παιδικούς σταθμούς των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών έθεσε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαράντος Κουκούμης.
Στην εισήγηση του είπε.......

ότι υπάρχει πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς καθώς δεν παρέχουν σίτιση στα παιδιά αφού δεν υπάρχουν μάγειροι για τα παιδιά.

Στον παιδικό σταθμό Κυπαρισσίας όπως είπε τα πράγματα δεν είναι καλύτερα υποστήριξε ο κ. Κουκούμης καθώς και αυτός είναι στα τελευταία του.

Απαντώντας στον κ. Κουκούμη ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλοβοήθειας κ. Γιάννης Κατσόύλας ανέφερε ότι στα Φιλιατρά και Γαργαλιάνους οι μάγειρες έχουν συνταξιοδοτηθεί πρόσφατα.
Για το θέμα της σίτισης των παιδιών ανέφερε ότι ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να σιτίζει στους παιδικούς σταθμούς. Υποχρέωση έχουμε να τα περιποιούμαστε και να τους παρέχουμε μια υποτυπώδη εκπαίδευση.

Για το θέμα της θέρμανσης ο κ. Κατσούλας είπε ότι είναι καλυμμένοι όλοι οι παιδικοί σταθμοί με καύσιμα για όλη την χρονιά και δεν αληθεύει οτι δεν υπάρχουν καύσιμα.

Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε ότι τις κοινωνικές δομ΄λες τις κρατάει ο Δήμος με ν΄λυχια και με δόντια. παλαιότερα το κράτος επιχορηγούσε τους παιδικούς σταθμούς μέσα από κονδύλι. Αυτό καταργήθηκε και η επιχορήγηση ερχόταν μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Οι ΚΑΠ πλέον έχουν μειωθεί τόσο πολύ που δεν φτάνουν που τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε για την πληρωμή των υπαλλήλων του Δήμου. θα στηρίξουμε την σίτιση των παιδιών με νήχια και με δόντια κατέληξε ο κ. Κόλλιας.

Δείτε το σχετικό video



1 σχόλιο:

  1. Κύριε Κατσούλα ο κανονισμός λειτουργίας των παιδικών γράφει ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος για την σίτιση των παιδιών. Οπότε αφήστε αυτά που ξέρετε για άλλου γιατί εάν δεν λυθούν άμεσα τα προβλήματα σε όλους τους παιδικούς οι γονείς είναι αποφασισμένοι να πάνε στον εισαγγελέα.

    Ένας γονιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.