Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μεταγραφές ΑΕΙ - ΤΕΙ 2013. Πως θα γίνουν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει το “Έθνος”, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να καλέσει τις επόμενες μέρες τους δικαιούχους για αιτήσεις μετεγγραφής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τη διαδικασία να γίνεται φέτος ηλεκτρονικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, λόγω της οικονομικής κρίσης οι.......

φοιτητές και οι σπουδαστές δείχνουν φέτος αυξημένο ενδιαφέρον να μετεγγραφούν σε τμήματα τα οποία βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Οι αιτήσεις υπολογίζονται σε 30.000, για περίπου 10.000 θέσεις μετεγγραφών, ενώ η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν σε ειδική ιστοσελίδα, και ειδική υπηρεσία θα προχωρήσει στην επαλήθευση των στοιχείων από τους υποψηφίους, όσον αφορά το ύψος του εισοδήματος που δήλωσαν. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν έως και δυο τμήματα, ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα που πρέπει να υπάρχει στην οικογένεια είναι 7.500 ευρώ, το οποίο διπλασιάζεται για ορισμένες περιπτώσεις πασχόντων, αλλά και για υποψηφίους με άνεργους γονείς.

Υστερόγραφα

5 σχόλια:

  1. μηπως ξερετε περιπου ποτε θα βγουν οι ημερομηνιες για τις μεταγραφες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ανακοινωθούν από το υπουργείο θα το δημοσιεύσουμε.

      Διαγραφή
  2. εχω περασει χαλκιδα διοικιση επιχ,η αδερφη μου σπουδαζει διοικιση επιχ στο τει αθηνας η μητερα μου ειναι ανεργη και ειμαστε τριτεκνοι και πρεπει να με πιανει και το εισοδημα,μπορει να γινει μεταγραφη??
    καθημερινα μπαινω στο site του υπ.παιδειας ακομα δεν εχει βγει κατι... αν βγει θα ισχυει απο σεπτεμβρη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω περασει χαλκιδα διοικιση επιχ,η αδερφη μου σπουδαζει διοικιση επιχ στο τει αθηνας η μητερα μου ειναι ανεργη και ειμαστε τριτεκνοι και πρεπει να με πιανει και το εισοδημα,μπορει να γινει μεταγραφη??
    καθημερινα μπαινω στο site του υπ.παιδειας ακομα δεν εχει βγει κατι... αν βγει θα ισχυει απο σεπτεμβρη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν γνωρίζουμε. Είναι απόφαση του υπουργείου και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.