Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση στην βουλή για το πρόβλημα του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής της Β' Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Γιάννης Κουράκος ο οποίος έχει αναλάβει και αρμοδιότητες εκπροσώπησης και προώθησης θεμάτων της Μεσσηνίας και Λακωνίας (ελλείψει βουλευτή στους δυο νομούς).

Στην ερώτηση του ο κ. Κουράκος αφού αναφέρει την περιοχή ευθύνης του συνδέσμου ύδρευσης Τέλος Άγρας, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην αποκατάσταση βλαβών συνεπεία των πολλών διακοπών στην υδροδότηση χωριών που ανήκουν στον εν λόγω σύνδεσμο.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ρωτάει .........

τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει γιατί ενώ υπάρχει απόφαση για χρηματοδότηση του Τέλου Άγρα με ποσό 200.000 ευρώ γιατί δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση και τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο για να γίνει η χρηματοδότηση αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση ανάκλησης της απόφασης χρηματοδότησης.

Αναλυτικά η ερώτηση που κατατέθηκε αναφέρει:

Θέμα: «Χρηματοδότηση του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας»

Α. Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας διαχειρίζεται την υδροδότηση των χωριών που παίρνουν νερό από την πηγή που βρίσκεται στον οικισμό του Αληκοντουζίου, του Παλαιού Λουτρού.

Τα χωριά αυτά, οι Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες που ανήκουν διοικητικά στους καλλικρατικούς δήμους Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας είναι και μέλη του προαναφερόμενου Συνδέσμου Ύδρευσης.

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του και αδυνατεί ακόμα και να αποκαταστήσει τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, στις οποίες οφείλονται οι διακοπές στην υδροδότηση που παρουσιάζονται κατά περιόδους σε Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες που υδρεύονται από αυτόν.

Β. Με την υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 48272/31.7.2009 Απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Αθανάσιου Νάκου ,με θέμα: «Χρηματοδότηση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ» Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία (ΣΑΕ 055)»εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Συνδέσμου με το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ(200.000,00)σε βάρος των πιστώσεων 2009 του έργου:
2001ΣΕ05500002 «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας (π.κ. 2155002)».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και καλείται να καταθέσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία τα αντίστοιχα σχετικά στοιχεία:

1. Πού οφείλεται η μη υλοποίηση της Απόφασης αυτής του Υφυπουργού Εσωτερικών, η μη χρηματοδότηση δηλαδή του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας, που υπεγράφη στις 31.7.2009;

2. Αφού το κράτος έχει συνέχεια και η Απόφαση χρηματοδότησης δεν ανεκλήθη, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίηση της Απόφασης αυτής, προκειμένου ο προαναφερόμενος Σύνδεσμος Ύδρευσης να ενισχυθεί οικονομικά και να ανταποκριθεί επαρκώς στη λειτουργία του;

Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουράκος

11 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΡΥΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΚΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΝΔ;;;;;;;;;; Α ΡΕ ΣΑΜΑΡΑΝΤΩΝΗ ΤΙ ΛΟΥΣΤΡΟΥΣ ΕΙΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΑ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρώην Διαχειριστής26 Νοεμβρίου 2012 στις 8:35 μ.μ.

    Μην πάρεις όρκο... Δεν ξέρεις το παρασκήνιο..
    Ασε να το ξέρω εγώ καλύτερα.
    Ουδείς εμπλέκεται από τους Γαργαλιάνους. Μην σου πω ΟΥΤΕ ΚΑΝ οι πολιτευτές...
    Πάντως η φαντασία σου οργιάζει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΘΕΣ ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΡΙΣΙΑ.
    ΡΩΤΑΓΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΑΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΒΗΣΑΤΕ. ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε κατ αρχήν σου ζητάμε συγνώμη γιατί το σχόλιο σου διαγράφηκε από καθαρό λάθος χειρισμό. Δεν έγινε σκόπιμα. Αναγνωρίζουμε το λάθος μας.
    Οσο για την απάντηση θα στην δώσει ο πρώην διαχειριστής μας που το βρήκε και μας το έστειλε για δημοσίευση.
    Λίγη αναμονή να σου απαντήσει ο ίδιος.

    X-treme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πρώην Διαχειριστής27 Νοεμβρίου 2012 στις 7:14 μ.μ.

    Χα χα χα χα Ελπίζω ότι η ερώτηση που έκανες ΔΕΝ είναι σοβαρή.
    Δεν τα ρωτάνε αυτά.... Και δεν λέγονται αυτά....
    Περιμένεις τώρα εσύ να σου πω αν μου έδωσε και κάποιος και ποιός - ποιά ή που το βρήκα το θέμα??? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ..

    Αντε για σένα να το αποκαλύψω. Μου το έδωσε το προσωπικό μου μέντιουμ και χαρτορίχτρα η Σουλτάνα η Τσαχπινογαργαλιάρα....
    Ελπίζω να ικανοποίησα την περιέργεια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα πράγματα είναι πολύ απλά,επιδίωξη του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι να συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων,στην ανάδειξη και προώθηση θεμάτων στο νομό Μεσσηνίας.
    Στα πλαίσια αυτά, ο Βουλευτής του κινήματος Γιάννης Κουράκος που εκλέγεται στη Β'Πειραιά, ανέλαβε,εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,που δεν έχουν εκλέξει Βουλευτή στο νομό,στα πλαίσια άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου,την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση.
    Οφείλουμε να έχουμε πολιτική παρουσία στο νομό Μεσσηνίας,να τιμήσουμε τους πολίτες, που μας εμπιστεύθηκαν κάτω από αντίξοες πολιτικές συνθήκες,που παρακολουθουν την πορεία μας και μας κρίνουν καθημερινά.
    Επιδιώκουμε με τις παρεμβάσεις μας,σε κάθε επίπεδο,να φανούμε χρήσιμοι στον τόπο μας,σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΑ ΛΥΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πρώην Διαχειριστής μας στο δεύτερο σχόλιο παραπάνω, λέει ότι "Ουδείς εμπλέκεται από τους Γαργαλιάνους. Μην σου πω ΟΥΤΕ ΚΑΝ οι πολιτευτές..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η παρέμβαση στη Βουλή για το θέμα της χρηματοδότησης του Συνδέσμου Ύδρευσης έγινε με πρωτοβουλία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Εάν ο κ.Δεληγιάννης,ο πρόεδρος του Συνδέσμου ενδιαφέρονταν για το θέμα θα είχε ασχοληθεί ο ίδιος,δεν θα έρχονταν σε επαφή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες,για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ανήκει στο κίνημα αυτό.
    Αυτό το γνωρίζουν όλοι στην περιοχή και είναι αστείος ο ισχυρισμός του προηγούμενου σχολιαστή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτι τελευταίο,αλήθεια,μπορεί ο σχολιαστής που ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος του Συνδέσμου μίλησε για το πρόβλημα της χρηματοδότησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες,με ποιο στέλεχος του κινήματος αυτού μίλησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εκ παραδρομής δεν γράφτηκε η φράση:''να μας πει''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.