Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση από το ΕΚΑΒ Φιλιατρών σε μήνυμα αναγνώστη μας.

Απάντηση στο μήνυμα που μας απέστειλε πριν λίγες ώρες αναγνώστης μας λάβαμε πριν από ελάχιστα λεπτά από το ΕΚΑΒ Φιλιατρών.

Η απάντηση του ΕΚΑΒ Φιλιατρών


Σε απάντηση προς τον αναγνώστη σας ως προς την δημοσίευση την Πέμπτη 29/11/2012 με τίτλο ''Τι τρέχει με το ΕΚΑΒ?'' έχω να σας πω τα παρακάτω:
Στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας εργάζονται τα εξής ασθενοφόρα:
ΕΚΑΒ Φιλιατρών ένα όχημα 24 ώρες
ΓΝ Κυπαρισσίας ένα όχημα τις νύχτες και ένα ή δυο στις πρωινές και απογευματινές βάρδιες
Ασθενοφόρο Χώρας ένα ασθενοφόρο τις βάρδιες που εργάζεται ο οδηγός του οι οποίες δεν είναι σταθερές.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί όλη αυτή η περιοχή μόνο από το ένα όχημα του ΕΚΑΒ. Γι'αυτό και σε περιπτώσεις δύο περιστατικών την ίδια ώρα οι επιλογές που έχει το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ είναι δύο. Ή θα αφήσει το λιγότερο επείγον περιστατικό να περιμένει να ολοκληρωθεί η διακομιδή του επείγοντος ή να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που έχει χρησιμοποιώντας και τα άλλα ασθενοφόρα που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή. Επίσης αν το ΕΚΑΒ έχει ήδη παραλάβει ένα περιστατικό και προκύψει δεύτερο την διακομιδή αυτή θα την διεκπεραιώσει ένα από τα διαθέσιμα ασθενοφόρα που είναι πιο κοντά στον παθόντα. Επίσης επειδή οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ένα ασθενοφόρο στην περιοχή μας είναι μεγάλες και σε ένα οδικό δίκτυο σε κακή κατάσταση θα πρέπει οι ''ανυποψίαστοι'' πολίτες, όπως τους χαρακτηρίζει ο αναγνώστης σας, να γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν οι αποστάσεις αυτές να καλύπτονται σε μηδενικό χρόνο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να φτάσουν στο σημείο του συμβάντος το συντομότερο με κίνδυνο πολλές φορές της σωματικής τους ακεραιότητας.

ΕΚΑΒ Φιλιατρών

Υ.Γ.: Εάν επιθυμεί ο αναγνώστης σας ή εσείς να ενημερωθείτε για το τι συνέβη την ημέρα στην οποία αναφέρεται δεν έχει παρά να μας δώσει την ημερομηνία που συνέβη το τροχαίο στο οποίο αναφέρεται την ώρα και τον τόπο και θα έχει άμεση απάντηση.

4 σχόλια:

  1. Ο πρώην Διαχειριστής29 Νοεμβρίου 2012 στις 10:32 μ.μ.

    Αναμφισβήτητα η υπηρεσία που προσφέρουν τα πληρώματα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ είναι πολύ σημαντική.
    Σε μια τέτοια περιοχή, τόσο μεγάλη, και -όπως πολύ σωστά επισημαίνεται- με ΑΘΛΙΟ -θα πω εγώ- οδικό δίκτυο οι άνθρωποι αυτοί επιτελούν πραγματικό λειτούργημα.
    Δεν είναι φαντομάδες, δεν είναι θαυματοποιοί. Και έτσι όπως έχουν οργανώσει την υπηρεσία -η οποία επιτελεί ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ- λειτουργεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
    Δηλαδή ήταν καλύτερα κάποτε που δεν υπήρχε καν αυτή η υπηρεσία?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΜΟΝΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενα μεγαλο μπραβο στα παιδια του εκαβ οσο για τον κυριο ειναι για τα μπαζα ενας ακομα βαρεμενος μην δινετε σημασια εμεις που ειμαστε λιγοτερο βαρεμενη εκτιμουμε και σεβομαστε αυτα τα παιδια για αυτο που κανουν και το κανουν σωστα και τιμια παντος ειμαστε για τα μπαζα δεν μας ικανοποιει τιποτα. ενας τρελος φιλιατρινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (ειδικοτερα) ΠΟΥ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΔΟΣ ΤΟ ΚΑΛΕΣΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΜΙΑ 19ΧΡΟΝΗ ΚΟΠΕΛΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕΣ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΞΠΛΩΜΕΝΗ ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΗ ΣΤΗ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΤΟ Κ ΕΝΑ SMART ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΑ 2. Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΝΑΣΑΙΝΕ (ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΕΠΙ 45 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΧΑΛΑΡΑ ΛΕΣ Κ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ Κ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΤΗ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ... ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΣΤΟ "ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΕΛΙΝΑΣ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.