Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το τεχνικό πρόγραμμα στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας [ VIDEO ]

Μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική δημόσια διαβούλευση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Τριφυλίας έγινε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας είπε ότι οι εποχές που περνάει ο δήμος είναι εξαιρετικά δύσκολες και ο θεσμός είναι κατ ευφημισμόν αυτοδιοίκηση και τελεί κάτω από την δαμόκλειο σπάθη των διαφόρων ελεγκτών – επιτροπών των επιτηρητών.

Το φετινό τεχνικό πρόγραμμα θα είναι.............

πρόγραμμα λιτότητας που συνδέεται με τον προϋπολογισμό.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε εκτενώς στα οικονομικά μεγέθη του φετινού τεχνικού προγράμματος ενώ ο έτερος αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Παναγιώτης Τσίγγανος αναφέρθηκε στα έργα που συνεχίζονται στο νέο τεχνικό πρόγραμμα αλλά και στα λίγα νέα που εντάχθηκαν.

Από την πλευρά των εκπροσώπων φορέων του Δήμου, έγιναν πολλές τοποθετήσεις για τα έργα, τα οικονομικά στοιχεία του τεχνικού προγράμματος αλλά και τις ελλείψεις.
Ιδιαίτερη αναφορά σε έλλειψη έστω και ενός έργου έκανε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Νίκος Αντωναρόπουλος όπου στην τοποθέτηση του είπε πως από τον Δήμο στο τεχνικό πρόγραμμα του δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε ένα έργο πολιτισμού. Ούτε σαν μεσοπρόθεσμα, ούτε σαν μακροπρόθεσμο.

Ο κ. Γιώργος Διαμαντής έθεσε τα θέματα του παλιού κτηρίου του Εθνικής, το κάστρο της Κυπαρισσίας, καθώς και προτάσεις γιια νομιμοποίηση του τουριστικού κτίσματος στους Γαργαλιάνους.
Η Πρόεδρος των ξενοδόχων Τριφυλίας ξκ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην καθαριότητα της παραλιακής ζώνης τομέας που ο Δήμος ιδίως τους θερινούς μήνες χωλαίνει.

Ο Πρόεδρος των Ερασιτεχνών αλιέων κ .Σμέρδης αναφέρθηκε στην μη υλοποίηση του έργου για τον τεχνητό ύφαλο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς όπως υποστήριξε η όλη διαδικασία έχει φρενάρει και δεν ξέει τους ακριβείς λόγους.

Τέθηκαν θέματα για τον αμίαντο που υπάρχει σε σωλήνες ύδρευσης της Κυπαρισσίας για να πάρει την απάντηση από τον παναγιώτη Τσίγγανο ότι τώρα αλλάζεται το δίκτυο (υπόλοιπο δίκτυο) ύδρευσης στα φιλιατρά και όταν ολοκληρωθεί οι μελέτη θα γίνει για την Κυπαρισσία τονίζοντας ωστόσο ότι πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης των Γαργαλιάνων έχει ακόμα αμίαντο.

Ο επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Τσαφαράς από τα Φιλιατρά λαμβάνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στα στοιχεία εσόδων και εξόδων του Δήμου, την καθαριότητα και την καθημερινότητα των πολιτών που είναι το πρωτεύον.
Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός» κ. Νίκος Αντωναρόπουλος στον λόγο του έκανε έντονη αναφορά για την έλλειψη έστω και ενός έργου πολιτισμού υποστηρίζοντας ότι ο τομέας αυτός είναι ο πλέον σημαντικός για τον Δήμο γεγονός που δημιούργησε την αντίδραση της κ. Χριστοδούλου που υποστήριξε ότι Ο τουρισμός είναι ο πρωτεύον παράγοντας ανάπτυξης παράλληλα με τον πολιτισμό.
Ο κ. Αντωναρόπουλος αναφέρθηκε στα δυο κτήρια των Φιλιατρών (Βορρέειον και Πυρσό) τα οποία είναι έργα που έγιναν από δύο ιδιώτες για το κοινό συμφέρον είναι λειτουργικά και παράγουν πολιτισμό. σε αντίθεση με την Κυπαρισσία όπου

Δείτε στο παρακάτω Video απόσπασμα από την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής διαβούλευσης



1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΘΕΛΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.