Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπία Οδός: Κοινό μέτωπο Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα

Ενώ σε λίγες μέρες θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρουν ότι η έναρξη των εργασιών της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού συνδυάζεται με τη μείωση του φυσικού αντικειμένου της μέχρι την Πάτρα, ο Δήμος Πατρέων θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν αποδυναμώνει μόνο τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Πελοποννήσου, αλλά ταυτόχρονα ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό το μητροπολιτικό χαρακτήρα της Πάτρας.
Γι’ αυτό το λόγο θεωρεί επιτακτικό το αίτημα να ............

μην «ακρωτηριαστεί» το έργο της Ολυμπίας Οδού, αφού στο σύνολό του αποτελεί ένα από τα κρίσιμα και βασικά έργα υποδομής, ενώ μαζί με την ολοκλήρωση και των υπολοίπων (Σιδηρόδρομος, Λιμάνι και Φυσικό Αέριο) θα αποτελέσουν βασικό μοχλό αναπτυξιακής προοπτικής ολόκληρης της περιοχής.

Από την άλλη πλευρά, σε νέα παρέμβαση στη Βουλή για την Ολυμπία Οδό προέβη ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Γιώργος Κοντογιάννης, με αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών, Κ. Χατζηδάκη.
Στην αναφορά του ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης διαβίβασε την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ηλείας, σχετικά με το ενδεχόμενο να μη διέλθει η Ολυμπία Οδός από την Ηλεία, και στην οποία καταγράφεται η αγωνία του εμπορικού κόσμου για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια απόφαση για την οικονομία και την ανάπτυξη του νομού τους.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν απαντήσεις σε διαδοχικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο Γιώργος Κοντογιάννης στη Βουλή σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την κατασκευή ή μη του τμήματος Πάτρα-Πύργος και ειδικά του τμήματος Πύργος-Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού.

Να υπενθυμίσουμε ότι ένα από τα αιτήματα που αποφασίστηκαν ομόφωνα στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής φορέων της Μεσσηνίας, όσον αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, ήταν η άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, και τους προέδρους των κομμάτων. Επίσης, να υπάρξει συντονισμός με τους φορείς της Ηλείας.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.