Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Λακωνία: πρεμιέρα με 2,91 ευρώ για το λάδι

Πρεμιέρα με 2,911 ευρώ έκανε η νέα σοδειά ελαιολάδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας. Την τιμή αυτή πέτυχε η πρώτη δημοπρασία του συνεταιρισμού με διάθεση 85 τόνων ελαιολάδου της εκλεκτής ποικιλίας «αθηνοελιά». Η γνωστή ως δημοπρασία - βαρόμετρο των Αγίων Αποστόλων, που αναμενόταν να γίνει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και κατοχυρώθηκε στον πλειοδότη Βιολογικά - Οικολογικά Προϊόντα Σητείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού ..........

κ. Μπατσάκη Παναγιώτη, δημοπρατήθηκαν τρία βυτία γύρω στους 85 τόνους με οξύτητα 0,3 έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Στη δημοπρασία συμμετείχαν και δύο εταιρείες από Ιταλία, οι οποίες πρόσφεραν την τιμή των 2,666 ευρώ ανά κιλό. Η φετινή παραγωγή στους Αγίους Αποστόλους και στην ευρύτερη περιοχή καθυστέρησε κατά μία εβδομάδα λόγω των βροχοπτώσεων. Η φετινή ελαιοσυλλογή άρχισε στις 11 με 12 Οκτωβρίου σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που συνήθως ξεκινούσε γύρω στις 5 Οκτωβρίου.

Η πρώτη τιμή των 2,911 ευρώ είναι ενθαρρυντική για τους παραγωγούς σε σύγκριση με την περυσινή καθήλωση των τιμών. Η πρώτη περυσινή δημοπρασία στους Αγίους Αποστόλους, για 85 τόνους ελαιόλαδο, πέτυχε την τιμή των 2,429 ευρώ και κατοχυρώθηκε στην Hellas Oil. Η φετινή πρώτη δημοπρασία έδωσε 50 περίπου λεπτά υψηλότερη τιμή, γεγονός που δίνει νότα αισιοδοξίας στους απογοητευμένους ελαιοπαραγωγούς.

paseges.gr - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.