Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα πληρωμής των φαρμακοποιών απο τον ΕΟΠΥΥ.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί για συνταγές που εκτέλεσαν τον Ιούνιο του 2012, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έβγαλαν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στους φαρμακοποιούς από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα:................

Στις 12 Σεπτεμβρίου εξοφλείται ο Ιούνιος του 2012.
Στις 12 Οκτωβρίου ξεκινά η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου.
Στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο Σεπτέμβριος του 2012.
Στα τέλη Οκτωβρίου και από την δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.


«Προϋπόθεση για την εφαρμογή του ανωτέρω χρονοδιαγράμματος είναι η αποδοχή του από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και η άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμακευτικών προϊόντων με πίστωση στους ασφαλισμένους», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Δυναμική αντίδραση από τους φαρμακοποιούς

Την αντίθεσή τους με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκφράζουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιοών, δηλώνοντας ότι συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.

«Ο ορισμός νέων ημερομηνιών καταργεί αυτόματα τη συλλογική σύμβαση η οποία αναφέρει ότι πρέπει να πληρωνόμαστε εντός 45 ημερών. Επίσης, με τις νέες ημερομηνίες που αφορούν τα τρέχοντα χρέη του ΕΟΠΥΥ σημαίνει ότι θα πιστώσουμε από εκεί και πέρα το υπόλοιπο 2012 περιμένοντας νέο χρονοδιάγραμμα πληρωμών των τελευταίων μηνών του τρέχοντος έτους το οποίο λογικά θα ισχύσει από το 2013», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος.

Οπως επισημαίνει, «όλα αυτά είναι υποσχέσεις οι οποίες έχουν ξαναδοθεί στο παρελθόν χωρίς να έχουν υλοποιηθεί. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσουμε όπως η γενική μας συνέλευση αποφάσισε».

Σύσκεψη των εργαζομένων στα Νοσοκομεία

Στο μεταξύ, η εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) συγκαλούν το μεσημέρι της Τετάρτης σύσκεψη των εμπλεκομένων στην Υγεία φορέων, με αντικείμενο την κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας - Πρόνοιας.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΙΣ, ΓΕΣΕΒΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΚΕΔΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΟΤΑ, ΠΟΥΓΙΚΑ, ΠΟΣΕΙΚΑ.

ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ Ο ΠΦΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ; ΓΑΙΔΑΡΟ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ,ΧΡΗΜΑΤΑ ! ΕΔΩ 800 ΕΚΤ/ΡΙΑ ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΙΜΑΔΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ! Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.