Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Σχολεία χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό

Σήμερα ξεκινά με τον αγιασμό η νέα σχολική χρονιά για ............

χιλιάδες μαθητές, ωστόσο τα προβλήματα περιμένουν από την επομένη.

Η χρονιά αρχίζει με πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, με τις σχολικές επιτροπές να αναζητούν ακόμη κονδύλια για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και τους διδάσκοντες να διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στο μισθό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δήμο Καλαμάτας το 2011 είχαν φτάσει μέχρι το Σεπτέμβριο 550 χιλιάδες ευρώ ως επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων της πόλης, ενώ φέτος, μέχρι σήμερα, έχουν έρθει 276.000 ευρώ, σχεδόν δηλαδή τα μισά χρήματα.

Κι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι πολύ δύσκολο για τα σχολεία να καλύψουν τις ανάγκες τους και να λειτουργήσουν στοιχειωδώς. Να πληρώσουν, δηλαδή, οι σχολικές επιτροπές τα χρήματα για τη θέρμανση, το νερό, τη ΔΕΗ, το τηλέφωνο.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ έναρξη της νέας χρονικής χρονιάς, αναφέρεται το πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ». Δηλώσεις εκπαιδευτικών, γονέων και του αντιπεριφερειάρχη. Μια νέα σχολική χρονιά που τον αγιασμό θα ακολουθήσουν καταλήψεις!
● ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ η Τροχαία μοιράζει φυλλάδιο με μέτρα και συμβουλές για μια ασφαλή σχολική χρονιά και προστασία των μαθητών κατά τις μετακινήσεις από ατυχήματα.
● ΚΟΝΤΡΑ Νίκα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, που τον κατηγορεί ότι είναι απέναντι στο Δήμο για το κτήριο της πρ. Καρδιολογικής του Παλιού Νοσοκομείου.
● ΑΝΑΦΟΡΕΣ Νίκα στα δραματικά οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, το λιμάνι, τον «Καλλικράτη» κλπ.
● ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τις επενδύσεις στην Πελοπόννησο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή σύμβασης με Αμερικάνικη εταιρεία για τη διαχείριση λυματολάσπης και αποβλήτων ελαιουργείων.
● ΟΚΤΩ δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας από τους Γαργαλιάνους, ζητούν δημιουργία νέου Δήμου με επίκεντρο την πόλη τους!
● ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στις αποδοχές των αιρετών υπέρ των κοινωνών παροχών προτείνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Θεόδωρος Μπρεδήμας.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.