Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Σ. Τριφυλίας Η χλεύη, το αναπάντητο ερώτημα και η «καταγγελία» Αγγελόπουλου για έργα και χρέη...

Ακόμα περιμένει απάντηση στο ερώτημά του για τα χρέη του Δήμου Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αγγελόπουλος, αφού ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας πέρασε «στο ντούκου», κατά το κοινώς λεγόμενο, όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας!

Σε παρέμβασή του ο κ. Αγγελόπουλος στην προχθεσινή ..........

συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, προ ημερήσιας διάταξης, ανέφερε: «Τον τελευταίο καιρό παρατήρησα πως σε μερικά blogs δεχόμαστε έντονη κριτική σχετικά με το θέμα ότι θέλουν να γίνουν οι Γαργαλιάνοι Δήμος.

[…] Εγώ προσωπικά δέχομαι οποιαδήποτε κριτική ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά δε δέχομαι να χλευάζουν την ομόφωνη και δίκαιη απόφαση των συμβούλων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων και των τοπικών συμβουλίων, που εκφράζουν τις απόψεις όλων των Γαργαλιανιωτών, που επιθυμούν να γίνει ο τόπος τους έδρα Δήμου, όπως άλλωστε και τα Φιλιατρά

[…] Μας αποκαλούν χρεοκοπημένους, δηλαδή ότι φέραμε χρέη στο Δήμο. Ο Δήμος Τριφυλίας, όπως έδειξε ο απολογισμός, έχει χρέος 11,5 εκατ. ευρώ. Ο πρώην Δήμος Γαργαλιάνων έχει χρέος 3,5 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα; Ποιος τα χρωστάει;
[…] Τουλάχιστον εμείς ξέραμε πού και πόσα χρωστάμε και όλα ήταν με αποφάσεις του Δ.Σ. και δεν έτρεχαν οι εργολάβοι στα Δικαστήρια για να νομιμοποιήσουν τα έργα τους! Αυτά, για να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη και να σταματήσει η “καραμέλα” πως οι Γαργαλιάνοι χρεοκόπησαν το Δήμο!».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν απάντησε στο ερώτημα για τα χρέη που έθεσε ο κ. Αγγελόπουλος, ενώ ουδείς των συμμετασχόντων, στη συνεδρίαση, δημοτικών συμβούλων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, από τη συμπολίτευση, ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί επί αυτών!
Ναι μεν για το δήμαρχο που δεν απάντησε μπορεί να εικάζεται πως το έπραξε για να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της αναφοράς του κ. Αγγελόπουλου στην απόφαση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων για αλλαγή στο χωροταξικό και απόσχιση των Γαργαλιάνων από το Δήμο Τριφυλίας με δημιουργία νέου με έδρα τους Γαργαλιάνους, για να μην «ανοίξει» έτσι συζήτηση «Καλλικράτη» στο Σώμα. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι δεν απάντησε για τα χρέη του Δήμου και τα χρέη που κληροδότησαν οι πρώην Δήμοι.

Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε η τελευταία αναφορά του κ. Αγγελόπουλου, ότι «εμείς (σ.σ. στον πρώην Δήμο Γαργαλιάνων) ξέραμε πού και πόσα χρωστάμε και όλα ήταν με αποφάσεις του Δ.Σ. και δεν έτρεχαν οι εργολάβοι στα Δικαστήρια για να νομιμοποιήσουν τα έργα τους!». Αναφορά με την οποία αφήνονται να αιωρούνται βαρύτατες αιχμές και μομφές για τους υπόλοιπους πρώην Δήμους, που συνενώθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας, και τους πρώην δημάρχους για τη διοίκηση και οικονομική διαχείριση που άσκησαν, και ιδιότυπα «καταγγέλλονται» με αυτό που ειπώθηκε, κάτι για το οποίο ο δήμαρχος δεν είπε λέξη!

Η ιδιότυπη αυτή «καταγγελία» είναι πολύ σοβαρή και βαρύτατη. Αν αυτό που είπε ο κ. Αγγελόπουλος ισχύει, δηλαδή σε πρώην Δήμους εκτελούνταν έργα (ή, ακόμη χειρότερα, αν εμφανίζεται, μόνο στα χαρτιά, πως έγιναν έργα!) χωρίς αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και δίχως να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μελέτη, τη δημοπρασία ή ανάθεση, την υλοποίηση και την πληρωμή τους, οφείλουν τάχιστα να παρέμβουν η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠ.ΕΣ και της Πολιτείας (Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Σώμα Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ελεγκτής Νομιμότητας, ΣΔΟΕ κ.α.), ώστε να τα ερευνήσουν ενδελεχώς και επισταμένως και να ρίξουν άπλετο φως.

Θάρρος

3 σχόλια:

  1. ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΟΛΑ ΜΟΝΟΚΟΠΑΝΙΑ ΧΙΚ ΜΠΡΓΚΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ?ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΑΥΤΑ?ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που ειναι εισαγγελεασ να παρεμβει?χοαχαχαοαοχοαο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.