Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμος Τριφυλίας. Αφιέρωμα στον Όμηρο Πέλλα στην Κυπαρισσία

Με αφιέρωμα στον πεζογράφο και δοκιμιογράφο Όμηρο Πέλλα, ξεκινά ο κύκλος των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στους Τριφύλιους λογοτέχνες, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στην Κυπαρισσία.
Ο Όμηρος Πέλλας, (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Γιαννόπουλου), γεννήθηκε το 1921 στο χωριό Πρόδρομος, του τέως Δήμου Αυλώνος και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δάσκαλος στα χωριά του νομού Πέλλας.
Το χαρακτηριστικότερο έργο του είναι το ..........

«STALAG VI C», βασισμένο στο ημερολόγιο που είχε κατορθώσει να κρατήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου ήταν όμηρος κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έγραψε επίσης διηγήματα, ομιλίες, καθώς και μελέτες για θέματα αγωγής των παιδιών. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την ζωγραφική και τη γλυπτική. Πέθανε στα τέλη του 1962

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής;

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΠΕΛΛΑ - Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012
Κυπαρισσία – Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος - Ώρα 8.30 μ.μ.


«Η ζωή και το έργο του Όμηρου Πέλλα. Εισαγωγή»
Ομιλητής: Κώστας Παπαδόπουλος (Ζωτόπουλος) - Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

« Όμηρος Πέλλας: ένας σημαντικός Τριφύλιος δημιουργός. Πενήντα χρόνια από τον θάνατό του».
Ομιλητής: Σωτήρης Γυφτάκης – συγγραφέας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής Νέων Μελών της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

«Η άλλη ομηρία, μια συν-ομιλία. Τα διηγήματα του Όμηρου Πέλλα»
Ομιλητής : Ηλίας Καφάογλου – δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Ανάγνωση διηγήματος και αποσπασμάτων από το «Στάλαγκ VI C», καθώς και επιμέλεια-παρουσίαση εικόνων από τη ζωή και το έργο του Όμηρου Πέλλα: Καλομοίρα Εστιανίδου, -εκπαιδευτικός.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με αφιέρωμα στον Δημοσθένη Ζαβέ, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στην Κυπαρισσία, στον Τίτο Αινεία το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στα Φιλιατρά και στον Θέμη Τριφύλιο την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους.
Τις εκδηλώσεις οργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας με την Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων ενώ ποιήματα και διηγήματα, διαβάζουν ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.