Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Η ανέχεια έριξε τον τζίρο των φαρμακείων 30%

Σε αυτά τα τρία χρόνια της κρίσης έχουν ανατραπεί τα πάντα στην............

κοινωνία. Έτσι δε μας έκανε εντύπωση αυτό που μας είπαν χθες φαρμακοποιοί στην Καλαμάτα, όταν τους ρωτήσαμε σχετικά.

Ότι, δηλαδή, όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι κάνουν «εκπτώσεις» στη φαρμακευτική τους περίθαλψη, δηλώνοντας οικονομικά αδύναμοι να καλύψουν ακόμα και το μικρό κόστος της δικής τους συμμετοχής στα φάρμακα.

Κι ενώ είναι «προ των θυρών» το νέο πακέτο μέτρων, με περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, εντείνεται το φαινόμενο ασφαλισμένων που «κόβουν» αυθαίρετα από τις ιατρικές συνταγές τους φάρμακα, σε μία προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, με –άγνωστες προς το παρόν– επιπτώσεις στην υγεία τους.

Όπως επισήμανε στο «Θ» ιδιοκτήτης κεντρικού φαρμακείου στην πόλη, με βάση τα επίσημα οικονομικά δεδομένα, ο τζίρος των φαρμακείων έχει μειωθεί κατά 42,6% το α΄ εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, γεγονός που οφείλεται στις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων αλλά και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. «Στην Καλαμάτα, το νούμερο αυτό είναι μικρότερο, αλλά σίγουρα κυμαίνεται στο 30% περίπου», σημείωσε.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ στο Δήμο Καλαμάτας του κτιρίου της Καρδιολογικής του παλιού Νοσοκομείου, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου. Παράλληλα επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα για υποβάθμισή του.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε με θερμά λόγια την εξαγγελία του υπουργού, με την οποία η Καλαμάτα αποκτά ένα ολοκληρωμένο διοικητικό κέντρο.
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» που στο πρωτοσέλιδό της προβάλλει:
● ΣΥΜΦΩΝΙΑ επήλθε χθες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού για το πακέτο μέτρων. Η πολιτική συμφωνία στο εσωτερικό δυναμώνει τη θέση της χώρας στη σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους για επιμήκυνση και συνέχιση της χρηματοδότησης ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Έτσι ο Σαμαράς με όπλο το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο υπέρ του ευρώ αποκτά ισχυρή διαπραγματευτική ισχύ ενόψει της Συνόδου Κορυφής.
● ΑΠΕΙΡΑΧΤΗ ΜΕΝΕΙ η αμμουδιά στον Προλιμένα διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Παραλίας ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
● ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ στο Πήδημα ζητούν πρόσβαση στον έξω κόσμο που εμποδίζει ο αυτοκινητόδρομος.
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, στην οποία επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία των δύο θεσμών, ενώ συζητήθηκαν τρόποι για την ένταξη έργων της Μητρόπολης στο ΕΣΠΑ.
● ΦΕΥΓΕΙ σήμερα η εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας από τη Μεσσήνη για την Ιερά Μονή. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το γεγονός.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.