Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεπουλάνε την Νήσο Πρώτη. Τουλάχιστον 30 νησιά στο σφυρί.

Ξεπουλάνε τα νησιά Λόγω Κρίσης

- Για 50 χρόνια στα χέρια πλουσίων τα νησιά
- Εκτάσεις από 100 ως 3.000 στρέμματα σε όλη τη χώρα
- Δείτε ποια είναι τα νησιά που μπήκε “πωλητήριο”

Στην Ελλάδα της κρίσης φαίνεται ότι έχει μπει πωλητήριο παντού. Έτσι και με τις επενδύσεις να έχουν κολλήσει σε όλα τα επίπεδα μπήκε μπροστά το μεγαλύτερο χαρτί της χώρας. Ο Ήλιος και οι υπέροχες θάλασσες της που συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο στα ελληνικά νησιά και τις νησίδες.

Οι αρμόδιοι φαίνεται πως κινούνται στη λογική .........

παραχώρησης για 45-50 χρόνια των νησιών σε επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς ομίλους με σκοπό την αξιοποίηση.
Είναι χαρακτηριστικό πως εξετάστηκαν σε όλη της επικράτεια τουλάχιστον 550 νησιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” οι αρμόδιοι έχουν καταλήξει σε 10 σημεία, που περιλαμβάνουν συνολικά 30 νησιά και νησίδες εμβαδού από 100 ως και 3.100 στρέμματα.

Εξετάστηκαν πρώτα θέματα όπως η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας και στη συνέχεια επιλέχθηκαν τα σημεία με βάση το βαθμό αξιοποίησης τον οποίο μπορούν να έχουν. Με μια διαφορά όμως, μεταξύ των νησιών και των νησίδων υπάρχει και η νησίδα Φλέβες, το ¨οχυρό" των βατραχανθρώπων, των γνωστών ΟΥΚαδων.

Από τα 585 νησιά και νησίδες που εξετάστηκαν επιλέχθηκαν τελικά περίπου 30. Πρόκειται για το Μεύρο Όρος, τη Μπέλα Βράκα και τον Άγιο Νικόλαο στα Σίβωτα της Θεσπρωτίας, αλλά και ένα σύμπλεγμα περίπου 10 νησίδων στο Ιόνιο που περιλαμβάνουν νησιά όπως η Κύθρος κοντά στο Μεγανήσι και ο Άγιος Ιωάννης, αλλά και οι Στροφάδες κοντά στη Ζάκυνθο.

Στο βόρειο Αιγαίο επιλέχθηκε η Θαλασσοπούλα κοντά στην Καβάλα, ενώ στον Ευβοϊκό δυο νησίδες μεταξύ Καρύστου και Ραφήνας, ενώ κοτνά στη Σκιάθο έχει επιλεγεί η Τσουγκριά.
Στο Σαρωνικό έχουν επιλεγεί οι Φλέβες, ενώμ στις Κυκλάδες η Δίδυμη, κοντά στη Σύρο.
Κοντά στην Πελοπόννησο έχουν επιλεγεί άλλα δύο σημεία, όπως η Πρώτη στη Μεσσηνία και οι νησίδες Ψιλή, Πλατειά, Ρόμβη και Κορωνίδα στον Αργολικό κόλπο.

newsit

8 σχόλια:

  1. MHN THN ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ,ΕΧΕΙ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΕΠΑΝΩ.
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ανωνυμος 8:30 μ.μ. - έκανε ενα καυτικό αλλά πολύ εύστοχο σχόλιο. Κάποιοι όμως ακόμα και τώρα δεν έχουν καταλάβει ότι με τέτοιες λογικές (μη το ένα, μη το άλλο) φτάσαμε εδω που φτάσαμε... Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα δεν είναι εάν θα πρέπει να αξιοποιηθούν ΑΠΟ ΙΔΙΏΤΕΣ (και πουθενά δεν αναφέρεται ότι θα πουληθούν), αυτό για μένα είναι αυτονόητο. Το θέμα λοιπόν είναι με ΤΙ ΤΙΜΗΜΑ, εάν θα υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος ή εάν θα αρχίσουν πάλι να πέφτουν οι ΜΙΖΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βέβαια όταν βρίσκεσαι στο μάυρο σου το χάλι, ότι σου δίνουν οι άλλοι παίρνεις και δεν μιλάς και πολύ. Λές και ευχαριστώ απο πάνω!
    Ας προσέχαμε... (όλοι μας)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανταζομαι θα γίνουν όλα με αξιοκρατία όπως εως τώρα αφού κανένας απο τους κυβερνόντες δεν έχει ξανα ασκήσει εξουσια, και δεν έχει κακό παρελθόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ...ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ , ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ...ΜΕ ΤΙ ΤΙΜΗΜΑ;ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Εκκλησία καλα θα κάνει να μην μιλάει και πολύ. Καλα τα ειχε κιμιασει με τους Τούρκους τόσα χρόνια και της είχαν "γράψει" την μισή Ελλάδα.

    Και ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ πρεπει να έχει περιουσία η Εκκλησια;
    Για να παίρνουν μερσεντέδες οι δεσποτάδες;


    Αντε μην βγεί κανας Τσίπρας και τους τα πάρει όλα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.