Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμλένοι του ΕΟΠΥΥ γιατρούς και φάρμακα.

Από την τσέπη τους είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από σήμερα Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012 τα φάρμακα τους στα φαρμακεία καθώς από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων.

Η απόφαση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, να προχωρήσει σε επιλεκτικές πληρωμές, δίδοντας προτεραιότητα σε όσους δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις, φαίνεται ότι συσπειρώνει παρά χωρίζει τους φαρμακοποιούς.
Ετσι οι ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι ...............

να αγοράζουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνο Λουράντο, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και των Δωδεκανήσων, εξοφλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές που εκτελέσθηκαν τον Μάιο.

Ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι «οι άλλοι νομοί δεν πήραν ούτε ένα ευρώ» για τις συνταγές του Μαΐου, ενώ όπως προσθέτει «ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο σύνολο των φαρμακοποιών τον Ιούνιο, ο οποίος έπρεπε να έχει εξοφληθεί από τα μέσα του Αυγούστου, αλλά και 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011».

Από την άλλη μερια, ενδεικτική είναι η αγωνία των ασφαλισμένων, είναι το γεγονός ότι από σήμερα θα αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.
Ο αριθμός των συνταγών που καταχωρήθηκαν στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το τελευταίο διήμερο, έσπασε κάθε ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη καταχωρήθηκαν 590.000 συνταγές συνολικά, από τις οποίες 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς. Μάλιστα, από τις 10 έως τις 11 το πρωί που καταχωρούνταν 1.250 συνταγές ανά λεπτό!

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 3 μέχρι και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου κάνουν επίσχεση εργασίας και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.