Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ

Προχωρά σε τροποποίηση του Γ.Π.Σ με αφορμή τη λάθος χωροθέτηση του κόμβου στο Νέδοντα

Επί δύο σχεδόν χρόνια το αρμόδιο Υπουργείο, με τη βοήθεια και της ..........

άγνοιας(;) του Δήμου Καλαμάτας, προωθούσε τις διαδικασίες για να γίνει ο κόμβος του Νέδοντα σε άλλο σημείο από αυτό που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του διευρυμένου Δήμου.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο την περασμένη εβδομάδα με το διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, οι διαμαρτυρίες ιδιοκτήτη για την κατάσταση που επικρατεί, «ξύπνησαν» τους αρμόδιους, οι οποίοι άρχισαν να εξετάζουν το θέμα προσεκτικότερα.

Έτσι, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα για το έργο, ανακοίνωσε ότι το Γενικό Πολεοδομικό θα τροποποιηθεί άμεσα, με μια υπουργική απόφαση, ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Μάλιστα, θα φέρει και το σχετικό θέμα για απόφαση στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΠΟΠ Καλαμάτας για την ελιά ζητά ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς το ΠΟΠ για ελιά και ελαιόλαδο αποτελεί διαβατήριο για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο και την προοπτική για το βασικό προϊόν χιλιάδων Μεσσήνιων παραγωγών.
Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» στην οποία επίσης διαβάστε:
● ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ έθεσε ο Σαμαράς τους υπουργούς ζητώντας αποτελεσματικότητα παντού. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επέμεινε στην αναγκαιότητα των τελευταίων, όπως είπε, επώδυνων αλλά αναπόφευκτων μέτρων.
● ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» Νίκα για τα οικονομικά του Δήμου. Άρχισε η πλακόστρωση της πλατείας. Τροποποίηση του ΓΠΣ για τον περιμετρικό αυτοκινητόδρομο.
● ΣΥΝΑΥΛΙΑ αλληλεγγύης και τοπικός τηλεμαραθώνιος την Δευτέρα στο Κάστρο υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
● ΚΟΛΛΙΑΣ και Αναστασόπουλος για το συνέδριο της ΚΕΔΕ και τα οικονομικά των Δήμων.
● ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ από το ΚΚΕ για την δημόσια υγεία και από ΣΥΡΙΖΑ για επιχορηγήσεις επιχειρήσεων και κόντρα με την Περιφέρεια.
● ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ το επώδυνο πακέτο μέτρων 11,9 δισ. ευρώ που θα γίνουν οι περικοπές και ποιος πληρώνει το μάρμαρο.
● ΑΡΘΡΑ, σχόλια, παρεμβάσεις, πολιτιστικά και αθλητικά συμπληρώνουν την ύλη της σημερινής «ΦΩΝΗΣ».

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.