Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ιθαγένεια και νόμος Ραγκούση διχάζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια διχάζει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης αποφάσισαν χθες, μπροστά στο αδιέξοδο, να βρεθούν και σήμερα το μεσημέρι, ενώ το θέμα δεν αποκλείεται να παραπεμφθεί σε διακομματική επιτροπή μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο.

Το θέμα της ιθαγένειας επανέφερε η ............

Νέα Δημοκρατία, καθώς η κατάργηση του νόμου Ραγκούση υπήρξε προεκλογική δέσμευση και η πίεση από Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση του νόμου Ραγκούση που προβλέπει την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας μέσα από μια ειδική διαδικασία σε παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα όταν φτάσουν 18 ετών δεν υπήρξε στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση της κυβέρνησης μετά από βέτο του Φώτη Κουβέλη.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα έχει μεγάλες δυσκολίες στο εσωτερικό της αν υποκύψει στην –πολύ μεγάλη-πίεση της ΝΔ για αλλαγή του νόμου Ραγκούση, ενώ σημαντικά εσωκομματικά προβλήματα θα προκύψουν και στο ΠΑΣΟΚ.

Real.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Αντώνη προχώρα στην κατάργηση του Νόμου Ραγκούση. Το ψηφίσουν δεν το ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να μην σε απασχολήσει αυτό. Θα το ψηφίσουν άλλοι. Χρυσή αυγή Ανεξάρτητοι Ελληνες... Εσύ προχώρα στην κατάργηση του νόμου.
Βάλε τέλος στο έκτρωμα του Ραγκούση και ξήλωσε τον άθλιο νόμο του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.