Τελικά γνωρίζουμε ποιο ήταν το έργο του Βύρωνα Πολύδωρα στον ένα μήνα θητείας του ως πρόεδρος της Βουλής. Ενέκρινε εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου!
Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού και ξεπερνά κάθε όριο λογικής καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έλαβαν επίδομα για τους δύο μήνες κατά τους οποίους η Βουλή ήταν κλειστή!
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξοργισμένος ο ...........
Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη του ζήτησε να βρεθεί τρόπος προκειμένου να μην δοθεί το συγκεκριμένο επίδομα και εξήγησε ότι αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες να δίνονται τέτοια χαριστικά μπόνους σε μια ομάδα εργαζομένων που έχει ήδη προκαλέσει την κοινή γνώμη με τις αμοιβές και τα επιδόματά της.
Ο κ. Πολύδωρας ερωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνιστά πρόκληση καθώς έδωσε το επίδομα μειωμένο κατά 3.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη -το 2004- ως πρόεδρος της Βουλής είχε «θεσπίσει» την χορήγηση του συγκεκριμένου μετεκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους της Βουλής και ως «εθιμικό δίκαιο» το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα Πρόεδροι.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο «κρυφό» επίδομα προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή οι εκλογικές αναμετρήσεις ήταν διπλές, οι υπάλληλοι εδικαιούντο 4.000 ευρώ συνολικά !
Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας; Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπάλληλους της Βουλής καλούνται, μετά από αρκετές εβδομάδες διακοπών λόγω εκλογών, να καταγράψουν την νέα σύνθεση της Ολομέλειας! Για την συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους για κάθε εκλογική αναμέτρηση!
Έγινε γνωστό ότι αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκε τον κ. Πολύδωρα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν να εγκρίνει το επίδομα για τις εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου. Ο τότε πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι μπορεί να τους δώσει μόνο το 1/4 του επιδόματος και έτσι εγκρίθηκαν τα 1.000 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν χρυσών προνομίων με το αιτιολογικό ότι εργάζονται επί πολλές ώρες αφού οι εργασίες της βουλής κρατούν συχνά ολόκληρη την ημέρα και επεκτείνονται ως αργά το βράδυ, ενώ παράλληλα λειτουργούν καθημερινά πολλές επιτροπές ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου που διαρκούν τουλάχιστον 3 ώρες η καθεμία.
Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον παχυλό μισθό, τις έξτρα αμοιβές και τα «εθιμικω δικαίω» επιδόματα τα οποία μάλιστα επιδίδονται την ώρα που οι Έλληνες πολίτες ζουν τις τραγικές συνέπειες της κρίσης.
Ο κ. Πολύδωρας ερωτήθηκε σχετικά χθες και ανέφερε ότι η απόφαση για την περικοπή του έκτακτου επιδόματος ανήκει στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος μπορεί να ακυρώσει την απόφαση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής απασχολούν την κοινή γνώμη. Όταν επεβλήθησαν τα μέτρα του Α” Μνημονίου από τον Γιώργο Παπανδρέου και επιχειρήθηκε να μειωθούν οι αμοιβές, οι αποζημιώσεις και οι παχυλές συντάξεις των εργαζομένων στη Βουλή αυτοί αντέδρασαν έντονα κάνοντας έτσι γνωστά στο πανελλήνιο τα ποσά με τα οποία αμείβονται για τις εργασίες τους, μεταξύ των οποίων ήταν και οι δύο επιπλέον μισθοί τον χρόνο.
iefimerida
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.