Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Κόβει» το Μαξίμου το «μπόνους» Πολύδωρα στους υπαλλήλους της Βουλής

Ακαριαία αντανακλαστικά επέδειξε το Μέγαρο Μαξίμου στην αποκάλυψη χορήγησης προκλητικού μετεκλογικού επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε υπάλληλο της Βουλής, καθώς ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι θα ακυρωθεί η σχετική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ............

αποτελεί στην ουσία το πρώτο «γαλάζιο φάλτσο», καθώς φέρει την υπογραφή του απερχόμενου προέδρου του Κοινοβουλίου, Βύρωνα Πολύδωρα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Πολύδωρας υπέγραψε την απόφαση, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αποχωρήσει από το προεδρείο και όταν ήδη γνώριζε ότι το κόμμα του αποφάσισε να τον αντικαταστήσει.

Πάντως, η αποκάλυψη του προκλητικού επιδόματος και κυρίως η απόφαση της κυβέρνησης να το «παγώσει», φαίνεται πως έχει εξοργίσει τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι κατηγορούν τους δημοσιογράφους για «επιχείρηση στοχοποίησής τους».

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι μια μερίδα των υπαλλήλων είχε διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη απαίτηση και είχε επισημάνει προς το προεδρείο του Συλλόγου τους πως, «την ώρα που η κοινωνία στενάζει από τις περικοπές, εμείς δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε χιλιάρικα. Θα μας πάρουν με τις πέτρες». Εισήγηση που, όπως φάνηκε, δεν έγινε αποδεκτή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση, κάθε υπάλληλος του Κοινοβουλίου θα λάμβανε, μαζί με το μηνιαίο μισθό, 1.000 ευρώ έξτρα. Μάλιστα, ο κ.Πολύδωρας, ερωτώμενος σχετικά, απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνιστά πρόκληση, καθώς έδωσε μεν το επίδομα, αλλά «κουρεμένο» κατά 3.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε «θεσπίσει» την χορήγησή του και ως «εθιμικό δίκαιο» το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα πρόεδροι.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο «κρυφό» προνόμιο προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας; Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπάλληλους της Βουλής καλούνται να καταγράψουν τη νέα σύνθεση της Ολομέλειας! Για τη συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους!

Υπό αυτά τα δεδομένα, αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκαν τον κ. Πολύδωρα, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν την καταβολή του επιδόματος. Συνολικά ζήτησαν 4.000 ευρώ για κάθε έναν για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου. Ο Πολύδωρας τους απάντησε ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τους δώσει το επίδομα, «κουρεμένο» όμως κατά 75%.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.