Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πως να πληρώσετε το τσουχτερό εκκαθαριστικό σε άτοκες δόσεις

Πολλοί φορολογούμενοι θα βρουν έναν ανέλπιστο σύντροφο στην πληρωμή του φετινού τσουχτερού εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας. Είναι η πιστωτική τους κάρτα.

Εκτός από τις διευκολύνσεις που παρέχει η φορολογική νομοθεσία για την τμηματική εξόφληση, οι φορολογούμενοι έχουν μέσω ορισμένων τραπεζών τη δυνατότητα όχι μόνο να εξοφλήσουν τους φόρους τους σε περισσότερες δόσεις, αλλά και να επιβραβευθούν γι΄ αυτό με έκπτωση φόρου!

Τα παραπάνω «δώρα» δίνουν αρκετές ...........

τράπεζες στους πελάτες τους κατόχους πιστωτικών καρτών. Ειδικότερα, μέσω πιστωτικών καρτών ορισμένων τραπεζών είναι εφικτή:

η εφάπαξ εξόφληση του φόρου που έχει βεβαιωθεί με το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σημειώνεται ότι στην εφάπαξ εξόφληση το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει μπόνους στο φορολογούμενο με τη μορφή έκπτωσης 1,5% επί του οφειλόμενου φόρου. ενώ η εφορία εξοφλείται σε μια δόση, οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν το φόρο στην τράπεζά τους μέσω της πιστωτικής τους κάρτας σε έως και έξι μηνιαίες άτοκες δόσεις. Χρειάζεται, ωστόσο, προσοχή διότι οι δόσεις είναι άτοκες μόνο εφόσον εξοφλούνται κάθε μήνα με την εμφάνισή τους στο λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας. Αν δεν εξοφληθούν τοκίζονται κανονικά με τα πολύ υψηλά επιτόκια των πιστωτικών καρτών (17%-19%)

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν εξοφλήσουν εφάπαξ έχουν τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης σε έως και τρείς διμηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το μήνα εκκαθάρισης και βεβαίωσης του φόρου εισοδήματος. Αν η βεβαίωση γίνει έως και το τέλος Ιουλίου αναφέρει το capital.gr, ο φόρος εξοφλείται σε τρεις δόσεις με την πρώτη έως το τέλος του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση. (Για παράδειγμα, αν η βεβαίωση γίνει τον Ιούνιο, ο φόρος εξοφλείται σε τρεις δόσεις με την πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου).

Τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα είναι πολύ φουσκωμένα λόγω της ενσωμάτωσης σε αυτά μιας σειράς φόρων και χαρατσιών (π.χ. μείωση αφορολόγητου ορίου, βεβαίωση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, περικοπή των φοροαπαλλαγών, αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης, αλλαγή της φορολογικής κλίμακας η οποία επιβαρύνει όλους τους φορολογούμενους, κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.