Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Αντίθετοι στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο οι βενζινοπώλες

Κατά της εξίσωσης των φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης τάχθηκε σήμερα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), ζητώντας αφενός να μην προχωρήσει το μέτρο, αφετέρου τη μείωση των φόρων στα καύσιμα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η αύξηση των φόρων έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης, περιορισμό των εσόδων του κράτους αντί για αύξηση, ένταση του λαθρεμπορίου, κλείσιμο πρατηρίων και στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικά καύσιμα αλλά και στη λαθραία υλοτόμηση.

Ο πρόεδρος της ΟΒΕ, Μ. Κιούσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ..........

οτι στο Νευροκόπι τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης έχουν μειωθεί από 650 σε 10, ενώ η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου στην περιφέρεια ξεπερνά το 50% και στα αστικά κέντρα το 25%.

Αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης που ισχύει από τον φετινό Οκτώβριο ενώ αν προχωρήσει η εξίσωση των φόρων από τον Οκτώβριο του 2012, όπως είπε, οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστερες καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει το 1,4 ευρώ το λίτρο από 0,93-1 ευρώ που είναι τώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΒΕ οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για είσπραξη επιπλέον φόρων ύψους 269 εκατ. ευρώ το φθινόπωρο του 2012 δεν πρόκειται να επαληθευτούν καθώς θα συνεχιστεί η μείωση της κατανάλωσης και η φυγή των καταναλωτών σε άλλα καύσιμα.

Ο πρόεδρος της ΟΒΕ επεσήμανε ακόμη ότι:

- Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων στο πρώτο εξάμηνο του έτους έφθασε το 17% ενώ πέρυσι διαμορφώθηκε σε 13,4%.

- Τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει 1100 πρατήρια, άλλα τόσα αντιμετωπίζουν προβλήματα ενώ 500 αναζητούν αγοραστή χωρίς αποτέλεσμα. Η μείωση της κατανάλωσης είναι ακόμη μεγαλύτερη στις παραμεθόριες περιοχές όπου οι καταναλωτές αγοράζουν καύσιμα από γειτονικές χώρες.

- Το λαθρεμπόριο και η παράνομη διακίνηση καυσίμων έχουν ενταθεί καθώς με την αύξηση των φόρων έχει αυξηθεί και το κέρδος των παράνομων κυκλωμάτων. Από το 1,6 ευρώ το λίτρο που κυμαίνεται η τιμή της βενζίνης το 1,05 είναι φόροι.

Έθνος

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΒΑΖΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΟΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ "ΦΑΙΝΕΤΑΙ" ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΤΑ ΔΙΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ! ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.