Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πότε θα πάρετε Δώρο Χριστουγένων και σύνταξη

Στις 16 το Δώρο Χριστουγέννων, στις 22 Δεκεμβρίου τελικά οι συντάξεις του ΙΚΑ.

Με καθυστέρηση 6 ημερών θα καταβάλλει φέτος το ΙΚΑ τις συντάξεις Ιανουαρίου στους δικαιούχους του και μάλιστα με δανεικά αφού υποχρεώνεται να πάρει δάνεια 225 εκ. ευρώ για να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις του.

Οπως αποκάλυψε σήμερα στο Βημα FM, ο υπουργός ..........

Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Ιανουαρίου στις 22 Δεκεμβρίου ενώ το δώρο θα μπει στους λογαριασμούς στις 16 Δεκεμβρίου, ανατρέποντας έτσι την «παράδοση» που ήθελε τη σύνταξη να καταβάλλεται μαζί με το δώρο στις 16 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης του Ταμείου, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα δανειστεί για 21 ημέρες -από 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου- 150 εκ. ευρώ από το ΕΤΕΑΜ και άλλα 75 εκ. ευρώ από το ΤΑΠ ΔΕΗ, ενώ θα λάβει και προκαταβολή από την επιχορήγηση του 2012.

Κι αυτά για την βραχυπρόθεσμη δανειοδότησή του προκειμένου να πληρώσει τις συντάξεις των αμέσως επόμενων μηνών. Ωστόσο, όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, το IKA αντιμετωπίζει τόσο οξύ οικονομικό πρόβλημα που θα γίνει οξύτερο από το κούρεμα των ομολόγων όπως ομολόγησε χτες ο Γιώργος Κουτρουμάνης στη Βουλή, οπότε προσανατολίζεται στη σύναψη δανείου-μαμούθ πολλών δισ. ευρώ για το 2012 και το 2013 με ενέχυρο ακίνητα αλλά και τα ποσά που θα λάβει από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τα επόμενα χρόνια.

Λόγω ακριβώς αυτού του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ, ο υπουργός Εργασίας δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να μειωθούν ακόμα και οι κύριες συντάξεις το 2012 με νέο νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.