Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

STOP στη διακοπή ρεύματος σε βιομηχανικές μονάδες

Αν και ο εναλλακτικός προμηθευτής έχει συμφωνήσει με το λάθος που έγινε, δεν το διόρθωσε

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), με δύο νέες προσωρινές διαταγές του, απαγόρευσε σε εναλλακτικό προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης σε δύο βιομηχανικές μονάδες, στην περιοχή της Καλαμάτας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων στις 28 Φεβρουαρίου 2012.
Κι αυτό, επειδή είχε συμπεριληφθεί, όλως αδικαιολογήτως .........

και αυθαιρέτως, ο υπολογισμός του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών στο λογαριασμό του εναλλακτικού προμηθευτή.


Η νομοθεσία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου, προβλέπει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί το συγκεκριμένο τέλος σε βιομηχανική επιχείρηση, αλλά την επιβολή του στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση δομημένες επιφάνειες των ακινήτων, εξαιρουμένων αυτών που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση.http://www.blogger.com/img/blank.gif
Αν και ο εναλλακτικός προμηθευτής έχει συμφωνήσει με το λάθος που έγινε, δεν το διόρθωσε. Με αυτό το δεδομένο η πρώτη μονάδα θα έπρεπε να καταβάλει περί τα 1.048 ευρώ και η δεύτερη περί τα 1.557 ευρώ.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Χθες σας είχαμε παρουσιάσει τις δυο αποφάσεις του μονομελούς πρωτοδικείου Καλαμάτας που μας έστειλε αναγνώστης μας. Δείτε τις αποφάσεις εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.