Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μην χάσετε αύριο το Σαββατιάτικο Θάρρος της Μεσσηνίας



Σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις του δημάρχου Παν. Νίκα

Κερδίζεται το… στοίχημα κατασκευής περιμετρικού


Αφού πέρασε από… σαράντα κύματα και η υλοποίησή του κάποια στιγμή φάνταζε ως όνειρο απατηλό, τελικά ο περιμετρικός δακτύλιος της Καλαμάτας, ένα έργο - ανάσα για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, φαίνεται ότι θα κατασκευασθεί.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον κ. Ι. Καρνέση, προϊστάμενο ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών, κερδίζεται ο αγώνας για την κατασκευή ενός έργου, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο για το Δήμο Καλαμάτας και την πόλη που κατασκευάσθηκε ποτέ. «Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη και για ένα πολύ καλό νέο, μπροστά στα υπόλοιπα άσχημα που μας περιτριγυρίζουν», πρόσθεσε.


Αγανάκτηση, θλίψη και σύγχυση για εισφορά

Η επίσκεψη στην Εφορία δεν είναι ακριβώς… βολτούλα. Η ΔΟΥ δεν αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ιδανικό προορισμό». Ο χρόνος που περνάμε στους διαδρόμους και τις ουρές μπροστά από τα γκισέ της, είναι συνδυασμένος με ψυχρές και μάλλον επώδυνες καταστάσεις, ταυτισμένος με τη στείρα γραφειοκρατία και το άδειασμα της τσέπης. Ειδικά τώρα, με το κομφούζιο περί εισφοράς μέσω ΔΕΗ και τα αθροιζόμενα χαράτσια, είναι τόπος αγανάκτησης και θλίψης. Πέρα από την τετράγωνη λογική του χρήματος, η Εφορία είναι όμως πρωτίστως μια υπηρεσία στην οποία συγκεντρώνονται και συνδιαλλάσσονται άνθρωποι. Άνθρωποι, με τις ίδιες ανάγκες, προβλήματα και χαράτσια στέκονται τόσο μπροστά όσο και πίσω από τα ταμεία.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.