Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Συνταγογράφηση φαρμάκων με... οδηγίες χρήσης

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Υγείας στην εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων συνταγογράφησης από τα ασφαλιστικά ταμεία και την ιατρική κοινότητα της χώρας.

Σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να συνδυαστούν η ελεύθερη πρόσβαση με την κατοχύρωση των κατευθυντήριων οδηγιών συνταγογράφησης καθώς και των κλειστών νοσηλίων.
(Ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον περασμένο ..........

μήνα 700 περιπτώσεις κλειστών νοσηλίων, δηλαδή συγκεκριμένες χρεώσεις νοσηλείας και παραμονής σε νοσοκομείο). Στόχος, όπως ανέφερε ο κ.Λοβέρδος, είναι η δημιουργία ενός προσβάσιμου, καλοδιοικούμενου και επομένως λιγότερο διεφθαρμένου εθνικού συστήματος υγείας.

Τα πρώτα 160 θεραπευτικά πρωτόκολλα συνταγογράφησης (τα οποία αφορούν 16 νοσολογικές κατηγορίες που όρισε ο ΕΟΦ) έχουν ήδη συνταχθεί και εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, για τη σύνταξη των πρωτοκόλλων χρησιμοποιήθηκαν επικαιροποιήμενες αντίστοιχες οδηγίες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής.

"Σκοπός μας είναι αφενός να προάγουμε την ιατρική με τεκμηρίωση και την ασφάλεια των ασθενών και αφετέρου να αντιμετωπίσουμε τη λαθεμένη και την υπέρμετρη συνταγογράφηση διατηρώντας αναλλοίωτη την ελεύθερη πρόσβαση" ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης.

Ότι η κατάρτιση των πρωτοκόλλων συνταγογράφησης έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 20 χρόνια και τώρα αναγκαστικά γίνεται πολύ γρήγορα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, τόνισε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της πολυφαρμακίας με στόχο των εξορθολογισμό των δαπανών.

iatropedia

1 σχόλιο:

  1. τους γιατρους και ολους τουςυγειονομικους τους θελει ο λοβερδος χαμαληδες του δντ,και τους πολιτες να παθαινουν αφεμαξη απο τα τραστ των μεγαλων πολυεθνικων ασφαλιστικων.

    ΩΣ ΠΟΤΕ,ΡΑΓΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.