Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Στον αέρα το χαράτσι της ΔΕΗ, η Επιτροπή ζητάει να αποσυνδεθεί η παροχή ενέργειας από τη φορολογία

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ο επίτροπος ενέργειας της ΕΕ Günther Oettinger απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, υπενθυμίζει την οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης που ορίζει ότι θα πρέπει θα αποσυνδεθεί η προμήθεια ρεύματος από τις φορολογικές υποχρεώσεις.

«Οι διατάξεις γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών ..........

μελών να παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια” αναφέρει στην απάντηση του ο Επίτροπος. “Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ανέφερε ότι μετά την τοποθέτηση του επιτρόπου ενέργειας, η επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ είναι «στον αέρα» από άποψης κοινοτικής νομοθεσίας και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα απάντηση.

Και η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού όμως αναφέρει στην έκθεση που έχει αποστείλει στον υπουργό Οικονομικών ότι «η διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος συνιστά στέρηση βασικών βιοτικών αγαθών, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα».

Zoomnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.