Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Αγροτικές Επιδοτήσεις: Τώρα λένε για Τετάρτη - Πέμπτη, εκτός απροόπτου

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί το θέμα της καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων με τις συνεχείς αναβολές. Χθες, πληροφορίες ανέφεραν ότι το 50% των χρημάτων ενδέχεται να μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενδεχόμενα την Τετάρτη 9 ή την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της .........

Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ Βασίλης Κοζομπόλης, μας είπε: «Υπάρχει μια πληροφορία από το διοικητή της Αγροτικής, τον κ. Πανταλάκη, ότι η ΑΤΕ θα μπορέσει να προχωρήσει στην πληρωμή εντός της εβδομάδας».

Για την Τετάρτη έκανε λόγο δημοσίευμα της ιστοσελίδας agronews.gr, όπου χθες το πρωί αναφερόταν: «Να πληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (50%) στους αγρότες δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς υπογράφτηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις και εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και δεν υπάρξουν αλλαγές στην πλατεία Βάθης. Από την πλευρά της, η ΑΤΕbank δεσμεύεται ότι έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό των 1,1 δισ. ευρώ και ότι θα μπορεί να προχωρήσει στην πίστωση των λογαριασμών των παραγωγών, εκτός απροόπτου ως την Τετάρτη.

Ωστόσο, τα αρχικά σενάρια μιλούσαν για καθυστέρηση της πληρωμής της προκαταβολής στους αγρότες, δεδομένου ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, που η ATEbank δε θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να βρει ολόκληρο το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ από τη διατραπεζική αγορά, ενώ παράλληλα είχαν κλείσει και οι “κάνουλες” της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.