Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Δεν χάνουν την εξεταστική οι φοιτητές επί πτυχίω [ VIDEO ]

Στο χειμερινό εξάμηνο μεταφέρεται τελικά η εξεταστική των φοιτητών που χρωστούν έως πέντε μαθήματα. Καυγάς στη Βουλή μεταξύ Α. Διαμαντοπούλου και Θ. Παφίλη

Τη δυνατότητα να δώσουν τελικά εξετάσεις οι φοιτητές επί πτυχίω δίνει νέα διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χτεσινή .........

απόφαση του υπουργείου να μπλοκάρει διά παντός τις εξετάσεις των φοιτητών που είναι στο τελευταίο εξάμηνο και χρωστούν πάνω από πέντε μαθήματα, νέα σημερινή εγκύκλιος φαίνεται να "τα μαζεύει", προκειμένου να καθησυχάσει το ήδη τεταμένο κλίμα στο εκπαιδευτικό τοπίο της χώρας.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, οι φοιτητές που έχασαν την εξεταστική λόγω καταλήψεων μπορούν να δώσουν εξετάσεις το χειμερινό εξάμηνο, εάν χρωστούν μέχρι πέντε μαθήματα.

Για παρέμβαση στην αυτοτέλεια των ΑΕΙ κάνει λόγο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Α. Διαμαντοπούλου: "Αυτά κομμένα και εκεί που σας παίρνει"

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Υπουργού Παιδείας και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη προκάλεσαν στην Βουλή οι σχολικές καταλήψεις.

Την κόντρα πυροδότησε η μομφή της υπουργού ότι η ερώτηση του κ. Παφίλη εκφράζει την αγωνία όχι για τα παιδιά και τα σχολεία, αλλά για τους εξωσχολικούς παράγοντες και ότι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν το θράσος να καταγγέλλουν διευθυντές σχολείων που σπάνε τα λουκέτα.

Επιχειρώντας να απαντήσει στις κατηγορίες ο Θανάσης Παφίλης –εκτός μικροφώνων- κάλεσε την Υπουργό αυτά να τα πεί αλλού, γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει –όπως είπε χαρακτηριστικά- ενώ με αυστηρό ύφος η κα Διαμαντοπούλου ανταπάντησε "αυτό το είδος τσαμπουκά, που θα μου λέτε εμένα που είμαι υπουργός και εσείς που είστε βουλευτής μέσα στο κοινοβούλιο αλλού αυτά, εκεί που σας παίρνει.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικό θράσος να φορτώνει τις ευθύνες των καταλήψεων στους μαθητές που αντιδρούν για τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει ενώ η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι ώρες μαθημάτων που χάνονται από τις καταλήψεις θα αναπληρωθούν οπωσδήποτε είτε Σάββατο, είτε Κυριακή είτε γιορτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.