Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Δημοτικοί υπάλληλοι Τριφυλίας Αβεβαιότητα, ανησυχία και άγχος για το παρόν και το μέλλον

Αβεβαιότητα, ανησυχία και άγχος για το εργασιακό τους μέλλον εξέφρασαν οι δημοτικοί υπάλληλοι Τριφυλίας στη διάρκεια της χθεσινής τους συνέλευσης στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Στη συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τριφυλίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου, καθώς και τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα εξαιτίας των οποίων διαρκώς μειώνονται οι αποδοχές τους.
Επίσης, τονίστηκε ο κίνδυνος που εγκυμονεί, ...........

εξαιτίας των χρεών και των οφειλών του Δήμου, καθώς και των κατασχέσεων που γίνονται σε βάρος τους, να μείνουν ακόμη και απλήρωτοι.

Οι υπάλληλοι επισήμαναν πως υφίστανται όλο το βάρος του νέου Δήμου, κάποιοι, μάλιστα, ιδιαίτερα στην Κυπαρισσία που είναι και η έδρα του Δήμου, υπερβάλλοντας εαυτόν, χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται, αλλά να υπάρχει και διάχυτη η αντίληψη πως κανείς δε δουλεύει και τίποτα δε λειτουργεί, με ευθύνη βεβαίως της Δημοτικής Αρχής.
Ακόμη, συζήτησαν για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν από την έλλειψη Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, εκφράζοντας την απορία και τα ερωτηματικά τους, γιατί ενώ από τον Ιούνιο είναι έτοιμος, δεν έχει συζητηθεί η έγκρισή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε με την εφαρμογή του να λυθούν τα προβλήματα και οργάνωσης και αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και τήρησης υποχρεώσεων, καθώς και κατοχύρωσης δικαιωμάτων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η δημιουργία ενός ενιαίου και μεγάλου συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά τους, ενώ θα προωθεί τα αιτήματα και τα προβλήματα. Καταληκτικά, εκλέχθηκε 7μελής επιτροπή εργαζομένων από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, η οποία θα ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Κώστα Κόλλια, για να του μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον και να συζητήσουν για την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου, καθώς και το εργασιακό τους μέλλον.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.