Τις νομικές διαδικασίες με τις οποίες θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία πριν από τη συνταξιοδότηση όλοι οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας διερεύνησαν σε πολλαπλές κυβερνητικές συνεδριάσεις στο υπουργείο Οικονομικών, που διήρκεσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι υπουργοί Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία των .......
μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας υπερβαίνει τον αρχικό αριθμό των 20.000 εργαζομένων που θα τεθεί σε εφεδρεία για 12-24 μήνες και μετά θα λάβει πλήρη σύνταξη. Υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίζει και τις 25.000, οπότε θα μειωθεί αυτομάτως ο αριθμός των «εφέδρων» από τους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς από 8.000 σε 4.000-5.000 υπαλλήλους, προκειμένου να συμπληρωθεί το «πρώτο κύμα» των 30.000 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναζητούνται επαρκή στοιχεία για την προϋπηρεσία των υπαλλήλων, γιατί αρκετοί δεν έχουν δηλώσει το σύνολο της προϋπηρεσίας τους εάν προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, επιδιώκει να σταματήσει το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων, προκειμένου να τεθεί ένας σημαντικός αριθμός των υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 εφέδρων.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, η πλειονότητα των εφέδρων που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς προέρχεται από τον στενό δημόσιο τομέα και είναι περίπου 17.000, εκτός των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών και των γιατρών, που θα εξαιρεθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.