Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Στη Βουλή φέρνει το αίτημα για «εκλογές τώρα» ο Α. Σαμαράς

Εκλογές πριν να είναι αργά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας κοινωνικής αποσταθεροποίησης θα ζητήσει από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς επικαλούμενος πρωτοφανή δυσαρμονία μεταξύ λαού και κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι πλέον οι εκλογές είναι η μόνη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα καθώς διαπιστώνει ότι το κύμα των αντιδράσεων απέναντι στην κυβέρνηση διευρύνεται συνεχώς και προσλαμβάνει χαρακτηριστικά αμφισβήτησης του ίδιους του κράτους όσο ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί δεν αντιλαμβάνεται την αναντιστοιχία της κυβέρνησης τους με την κοινωνία.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών ...........

για την συμφωνία του κουρέματος ο κ. Σαμαράς θα καλέσει τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ώστε ο λαός να γίνει συμμέτοχος και να πάρει απόφαση με ποια πολιτική επιθυμεί να προχωρήσει η χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα θυμίσει στον κ. Παπανδρέου το εκβιαστικό εκλογικό δίλημμα που ετέθη από το ΠΑΣΟΚ το 2009 με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και θα σημειώσει ότι δεν μπορεί σήμερα, υπό τις παρούσες συνθήκες, το ΠΑΣΟΚ να μένει γαντζωμένο στην εξουσία.

Οι εκλογές είναι ο πρώτος άξονας της στρατηγικής του κ. Σαμαρά που πλαισιώνεται από τον στόχο της αυτοδυναμίας και την προοπτική της επαναδιαπραγμάτευσης. Η αυτοδυναμία σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για να διεκδικηθεί η εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών. Όπως λένε δηλαδή στη ΝΔ, η οι εκλογές θα δώσουν διέξοδο και η αυτοδυναμία θα ενισχύσει το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης.

Απέναντι σε όσους υποστηρίζουν ότι η επαναδιαπραγμάτευσης είναι ανέφικτη , η ΝΔ παραπέμπει στην Πορτογαλία και την κίνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης του να διαπραγματευθεί το πορτογαλικό Μνημόνιο ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές για την ανάπτυξη της χώρας του.

Αφού μπορούν οι Πορτογάλοι, μπορούμε και εμείς, λένε στο επιτελείο του κ. Σαμαρά και επισημαίνουν ότι η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων προϋποθέτει να εφαρμοστούν αναπτυξιακές πολιτικές. Σημειώνουν μάλιστα με δεικτικό τρόπο ότι στην νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για την Ελλάδα περιγράφονται μόνο πολιτικές λιτότητας και δεν γίνεται ΄ούτε νύξη για αναπτυξιακά μέτρα που θα οδηγήσουν σε έξοδο από την ύφεση και θα επιτρέψουν την δημιουργία πλεονασμάτων.

Τα επεισόδια στις παρελάσεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την ΝΔ και τον Α. Σαμαρά. Δυστυχώς, δικαιωνόμαστε και για την προειδοποίηση μας να πληγεί η κοινωνική συνοχή, λένε οι επιτελείς της ΝΔ και αποφεύγουν να εκδηλώσουν την ενόχληση τους για τις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια μετά τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη.

Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε τετραετή εκλογικό κύκλο ήταν κόκκινο πανί για πολλούς στην ΝΔ που όμως απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν την δυσφορία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ορισμένοι μάλιστα θύμιζαν ότι το 2009 όταν ο Κ. Καραμανλής – ο πρωθυπουργός που επέλεξε τον Κ. Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας- δεχόταν πιέσεις από τον κ. Παπανδρέου για εκλογές με όχημα την επανεκλογή Παπούλια, τότε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε κάνει καμία απολύτως αναφορά στην ανάγκη ολοκλήρωσης της θητείας της εκλεγμένης κυβέρνησης.

Briefing News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.