Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Αυτό που δεν κάναμε εμείς …το κάνει η Πορτογαλία!

Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου! Αυτές είναι οι αποφάσεις της Λισσαβώνας!

Παράδειγμα προς αποφυγήν η Ελλάδα και ο τρόπος που διαχειρίσθηκε την κρίση.Η Πορτογαλία αναζητά πιο ευέλικτες και υλοποιήσιμες λύσεις, δήλωσε ο Κοέλιο.

Θα προτείνει λοιπόν ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να το προσαρμόσει στο νέο οικονομικό πλαίσιο, δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο σύμφωνα με δημοσιεύματα πορτογαλικών εφημερίδων.
Το Νοέμβριο, κατά την προσεχή τριμηνιαία ...........

αξιολόγηση της Πορτογαλίας από τους πιστωτές της, «θα προτείνουμε ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τη χώρα μας, ώστε αυτό να λαμβάνει υπόψη το μακροοικονομικό σενάριο και την εξέλιξη των βασικών δεικτών» δήλωσε ο Πάσος Κοέλιο στη διάρκεια της Ιβηρο-Αμερικανικής Συνόδου Κορυφής στην Ασουνσιόν της Παραγουάης.

«Η Πορτογαλία προσπαθεί να βρει πιο ευέλικτες λύσεις που θα τής επιτρέψουν να εξασφαλίσει μια περισσότερο προσαρμοσμένη στην οικονομία [της] χρηματοδότηση» τόνισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Πάσος Κοέλιο, το σημείο του διεθνούς προγράμματος που προβλέπει ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις «θα χρηματοδοτούνται από τις διεθνείς αγορές, είναι απολύτως μη ρεαλιστικό».

«Πρόκειται να προχωρήσουμε σε σημαντική προσαρμογή των δημοσιονομικών μας. Όμως, αυτή τη στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η οικονομία μας ώστε να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη» τόνισε.

MORIAS NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.