Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Καθήκον να λειτουργούμε ως λαός και όχι ως όχλος!

Αντιληπτή και δίκαιη η οργή! Αντιληπτή η απογοήτευση, η ανησυχία για το μέλλον, το γκρέμισμα των ονείρων , αλλά και όσων είχαμε πιστέψει και για όσα είχαμε αγωνισθεί όλα αυτά τα χρόνια!

Άλλο αυτό και άλλο η ισοπεδωτική γενίκευση της δυσαρέσκειας!

Ακόμη και στα στυγνά εγκλήματα , η δικαιοσύνη ............

κάνει τον αναγκαίο διαχωρισμό!

Άλλη η ποινή για το φυσικό αυτουργό , άλλη για τον ηθικό αυτουργό ,άλλη για τους συμπράξαντες στο έγκλημα!

Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, να συμβαίνουν γεγονότα και να ακούγονται φωνές που μόνο σε υπανάπτυκτες πολιτιστικά ,κοινωνικά και πολιτικά Χώρες , επιτρέπονται!

Όπου επικρατεί η οργή και λειτουργεί ο λαός ως όχλος , τότε αλλοίμονο!

Τότε διαπράττονται τα χειρότερα εγκλήματα και οι μεγαλύτερες αδικίες!

Πόσοι από εμάς , σοκαρίστηκαν από την εκτέλεση Καντάφι;

Άπειροι , διότι τρομοκρατεί και μόνο η σκέψη του τι αγριότητες μπορεί να κάνει ένα οργισμένο πλήθος, μία μάζα ανθρώπων όταν χάνει τη ψυχραιμία της! Μπορεί να κάνει τους ανθρώπους κτήνη!

Το επόμενο βήμα της επικράτησης τέτοιων λογικών, είναι η επίθεση στο διαφορετικό, η επίθεση στην άλλη άποψη,η απομόνωση της γνώσης και της ελεύθερης γνώμης…είναι τελικά ο πανικός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις!

Είδαμε τα παιδιά να παίρνουν τη σκυτάλη της διαμαρτυρίας από τους μεγαλύτερους και με το δικό τους συμβολικό τρόπο , αποστρέφοντας τα πρόσωπά τους από τις Αρχές του τόπου, να δίνουν ένα γερό χαστούκι στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων που επικρατεί στη Χώρα!

Πρέπει όμως να σταματήσει εδώ η εμπλοκή των νέων παιδιών σε όλο αυτό το άρρωστο που ζούμε τώρα!

Οι νέοι μπορεί να έχουν την ορμή , τη θέληση ,την αγωνιστικότητα , αλλά έχουν και τα νιάτα τους που τα οδηγεί σε παρορμητικές ενέργειες αρκετές φορές !

Μπορεί ο νέος της φωτογραφίας , επηρεασμένος από όλη αυτήν την τρέλα που ζει η Ελλάδα,να αισθάνθηκε την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί με το δικό του τρόπο, αλλά πόσους από εμάς δεν πλήγωσε …η μούτζα του ,προς τους εκπροσώπους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων , που πολλάκις σε δύσκολους καιρούς στάθηκαν όρθιες στο βωμό του καθήκοντος και υπηρέτησαν όλους εμάς;

Πρέπει ν΄ανασυνταχθούμε ως κοινωνία και ως λαός και να δούμε τις παθογένειές μας κατάματα. Δήθεν τώρα καταλάβαμε τις αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος ;

Σαν λαός μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μπορούμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τη φτώχεια .Σαν όχλος , το μόνο που μπορούμε να κάνουμε , είναι να πετάμε αυγά και ντομάτες σε όποιον δε μας αρέσει και να κάνουμε κι άλλα παιδιά επιεικώς να …μουτζώνουν, διότι αρκετές φορές συμβαίνουν και άλλα χειρότερα !
Ας σκεφτούμε και ας πράξουμε!

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Μέλος τομέα Τουρισμού Ν.Δ.
Μέλος τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν έτυχε της εγκρίσεώς σας το σχόλιό μου? Ή μάλλον της λογοκρισίας σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και 10 μέρες δεν έχει απορριφθεί σχόλιο από κανένα μέλος της ομάδας μας. Μάλλον κάτι λάθος κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.