Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Φουντώνουν σενάρια επιστροφής στη δραχμή

Σίγουρη θεωρείται σύμφωνα με άρθρο της Daily Telegraph η αποτυχία της συμφωνίας για την Ελλάδα ερμηνεύοντας τα σημάδια από τις αγορές ομολόγων.

”Το επίκεντρο του πακέτου της προηγούμενης εβδομάδας είναι πολύ λιγότερο αποφασιστικό από ό,τι φαίνεται.
Η ελπίδα ότι η Ελλάδα θα καθαρίσει τον ισολογισμό της, βασίζεται πλέον μόνο στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο είναι ήδη απίστευτα εκτός στόχου” διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο.

Σοκαριστικά κυνική είναι η πρόταση της Telegraph για ..........

τη χώρα μας: ”χρειάζεται επειγόντως μια ξεκάθαρη, διαφανής ελληνική χρεοκοπία, επιτρέποντας σε αυτή την ημί-αναπτυγμένη οικονομία να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, να καθιερώσει μια πιο αδύναμη δραχμή και να ανακτήσει τον αυτοσεβασμό της. Η Πορτογαλία πρέπει να φύγει επίσης, καθώς η συμμετοχή της στο ίδιο νομισματικό μπλοκ με αυτό της Γερμανίας είναι τόσο παράλογη, όσο και αυτή της Ελλάδας”.

Συντονισμένος στο ίδιο μήκος κύματος, ο οικονομολόγος Kenneth Rogoff θεωρεί πως τίποτε δεν τελείωσε με το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% και συνεπώς θα υπάρξουν και άλλα κουρέματα.

Όπως είπε στο Bloomberg :”δεν έχουμε δει το τέλος του πόσα θα πρέπει να είναι τα κουρέματα, το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, για πόσο, τι θα γίνει και πως θα εξελιχθεί το θέμα.Απλώς προσπαθούν να κρατήσουν την Ελλάδα στο παιχνίδι, υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον 80% η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη μέσα στα επόμενα 10 χρόνια”

MORIAS NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.