Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πλειοψηφία 180 βουλευτών για τη νέα συμφωνία ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη

Υπέρ της πρότασης που εμμέσως διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος να ψηφιστεί η νέα συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη. Με άρθρο της στην ιστοσελίδα Protagon.gr η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει ότι η ευθύνη είναι προσωπική για κάθε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας απέναντι στη συνείδησή του και την εντολή που έχει λάβει από το λαό.

«Η ώρα της αλήθειας έφτασε» γράφει η .........

κυρία Μπακογιάννη. «Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό που αρνήθηκαν να αντιληφθούν μόνοι τους το συνειδητοποίησαν μετά από τις επαφές τους με την ευρωπαϊκή ηγεσία».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κρατάει αποστάσεις και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ: «Το πρόγραμμα διάσωσης με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ελάχιστα εφαρμόστηκε γιατί η κυβέρνηση, άβουλη, διχασμένη και ανίκανη, δεν τόλμησε, ενώ ο λαϊκισμός αντί για την υπευθυνότητα κυριάρχησε στην αντιπολίτευση.

» [...] Η εμπειρία των τελευταίων μηνών δείχνει ότι κανένα πολιτικό κόμμα μόνο του δεν έχει τη δύναμη, την πολιτική βούληση και την ανάλογη νομιμοποίηση να προχωρήσει αποτελεσματικά σε δύσκολες-και συνήθως επώδυνες- αποφάσεις.

» Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα, από την παρούσα Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Δεν μπορούν να καθυστερήσουν. Έλαχε σε αυτούς τους συγκεκριμένους 300 να τις λάβουν.

» Οι καθαρές θέσεις -και το να λεχθεί η πλήρης αλήθεια στον λαό- είναι το ζητούμενο, αν θέλουμε να υπάρχει ενότητα, συσπείρωση και συνεισφορά όλων στην κοινή εθνική προσπάθεια.

» Αυτό μπορεί να εκφραστεί από την Βουλή των Ελλήνων μόνο με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την έγκριση των αποφάσεων της ΕΕ που αφορούν και το μέλλον της δικής μας χώρας.»

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.