Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Συναίνεση ή εκλογές προαναγγέλει ο Βενιζέλος

Την ώρα που κορυφώνονται οι διεργασίες για το χρέος η κυβέρνηση άνοιξε εν μέρει τα χαρτιά της για την τακτική της επόμενης μέρας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε από τις Βρυξέλλες στο ερώτημα αν η συμφωνία θα κυρωθεί με απλή πλειοψηφία ή με πλειοψηφία 180 βουλευτών:
«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».
Ουσιαστικά η κυβέρνηση πετά στη ΝΔ την ...........

ευθύνη της απόφασης: ή συναινεί ή αναλαμβάνει την ευθύνη των πρόωρων εκλογών.

Η επιλογή έγινε κατόπιν απαίτησης των δανειστών που θέλουν να ξέρουν «ποιος θα εφαρμόσει τη συμφωνία»! Το θέμα τέθηκε στο ραντεβού Μέρκελ- Σαρκοζί- Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο συμμετέχουν και οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας.

Σε κάθε περίπτωση, το πρωί της Τρίτης ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ένα ραντεβού στο οποίο θα διαφανούν και οι προθέσεις του για τον χειρισμό των κομμάτων. Δηλαδή, το αν θα περιοριστεί σε ενημέρωση ή αν θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Το σίγουρο είναι ότι η Ένωση ζητά από την Ελλάδα πολιτική σταθερότητα, ώστε το ντηλ να έχει χρόνο για να εφαρμοστεί.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.