Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτες δηλώσεις Διαμαντοπούλου - «Συγγνώμη» για τα βιβλία, για τη δραχμή όμως;

Συγγνώμη από μαθητές και γονείς για το πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία ζήτησε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

«Ούτε οι γονείς, ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές οφείλουν να κατανοήσουν τις αδυναμίες του κράτους. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία αυτή και αναλαμβάνω την ευθύνη για να βρεθούν λύσεις» είπε η υπουργός.

Η κ. Διαμαντοπούλου επέρριψε ευθύνες στο ..........

Ελεγκτικό Συνέδριο και προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα αντί βιβλίων, οι μαθητές να παραλάβουν φωτοτυπίες και DVD. «Έχω ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ελέγξει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε.

Εκτίμησε ότι η εικόνα με τα κενά σε εκπαιδευτικούς θα είναι πολύ καλή, καθώς 7.000 εκπαιδευτικοί έχουν επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες, ενώ προχωρούν και οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Χαρακτήρισε αναμενόμενες τις κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια, γιατί θίγονται συμφέροντα.«Δεν με εκπλήσσει η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Ο νόμος έχει ανατρεπτική λογική και δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι θα ψηφιστεί και στη συνέχεια απλά θα εφαρμοστεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στο νόμο αντιδρούν όχι οι φοιτητές, αλλά οι φοιτητικές παρατάξεις, οι οποίες θίγονται απολύτως, καθώς δεν θα συμμετέχουν πλέον στην εκλογή των πρυτάνεων».

«Παίζεται ένα παιχνίδι συνειδητών παρανοήσεων που οδηγούν σε ψέματα», είπε η κ. Διαμαντοπούλου που προανήγγειλε συνέντευξη τύπου για αύριο ώστε να αποσαφηνίσει όλα τα σημεία του νόμου και υπογράμμισε: «Είναι τεράστιο ψέμα ότι θα υπάρξουν δίδακτρα, ότι δεν θα δίνονται συγγράμματα, ότι δεν θα υπάρξει σίτιση και στέγαση, ότι δεν θα υπάρξει δημόσια χρηματοδότηση».

Για τις Συγκλήτους που μεταθέτουν τις εξεταστικές περιόδους, η υπουργός τόνισε πως «λαμβάνουν αποφάσεις που λειτουργούν προς όφελος ενός μέρους των φοιτητών, αυτών που τους εξέλεξαν». Και πρόσθεσε: «Οι Σύγκλητοι δεν σκέφτηκαν το συνολικό συμφέρον του πανεπιστημίου».

Μιλώντας στο Βήμα fm, η κ. Διαμαντοπούλου τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ προειδοποίησε ότι στην περίπτωση αδυναμίας λήψης αποφάσεων και εσωτερικού χάους, όλα τα αρνητικά σενάρια είναι ανοιχτά - συμπεριλαμβανομένου της εξόδου από την Ευρωζώνη.«Εάν οδηγηθούμε σε εσωτερικό χάος και ο χρόνος φεύγει χωρίς ισορροπία όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοιχτοί, ακόμη και ο κίνδυνος ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ» είπε. Αναγνώρισε, πάντως, πως οι ρυθμοί της κυβέρνησης θα μπορούσαν να ήταν ταχύτεροι.

5 σχόλια:

  1. Θε έπρεπε να ντρέπεται η δοτή Νομάρχης Κοζάνης ετών 24!
    Πέρσι ο θίασος ΠΑΣΟΚ κατήργησε τον ΟΕΒΔ και φέτος τον αναζητούν και ομιλούν για εκπαίδευση με φωτοτυπίες και CD ROM.
    Θα έπρεπε να ντρέπονταν όλοι αυτοί που έβγαλά ακόμα και τον τίτλο ¨ΕΘΝΙΚΗΣ" από το Παιδείας.
    Ίσως γιατί "κυρία" Διαμαντοπούλου μιας εξ' αρχής έστελνε τον γιο της να σπουδάζει (στην Ελλάδα σε ιδιωτικό Κολέγειο από αυτά που ΔΕΝ ήθελε το ΠΑΣΟΚ να ιδρυθούν!!!) με διεθνές διδακτικό πρόγραμμα παρά με το Πρόγραμμα των Πανελληνίων εξετάσεων!
    Καλά κάνει όμως!
    Αφού υπάρχουν "πλάνητες ψηφοφόροι" ακόμα και τους ψηφίζουν...

    υ.γ. στο "πλάνητες ψηφοφόροι" βάλτε εσείς όποιο κοσμητικό επίθετο από μα, που, αρ, ή ότι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρακαλω να δημοσειευστειτο μηνυμα:Εσυ Περρεα, αν δεν εισαι μα... τι αλλο εισαι, εγω εχω ψηφισει και τα δυο κομματα,οπως το 30% των Ελληνων, εσυ τι μαλακιες λες δεν καταλαβαινω, το νταβαντουρι, και η μασσα που χει πεσει στο ΟΕΔΒ και στο ινστιτουτο που εγκρινε τα σχολικα βιβλια, δεν το ξερες δηλαδη, και απο την ααλη ξερεις εσυ κανα πολιτικο που να στελνει τα παιδια του στο δημοσιο σχολειο, να μας τον πεις.
    Δεν λεω οτι τουτη η κυβερνηση δεν εχει ευθυνη αλλα πες μου μια που δεν εχει, απο το 73 καιδωθε.Και τα προσωπικα του καθενος τι τα θες και σχολιαζεις;
    εσυ τι δουλεια κανεις και πως την κανεις, ρητορικα μιλαω, αλλα που.. και αρ... εγω αποκαλω εσενα παλιομα....του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοτα μια ζωη η..κυρια.....και να ειστε σιγουροι ξερω πολυ καλα τι λεω...ειναι ετοιμη να παει να πλυνει κανα πιατο....ή να το ξαναριξει στα..Κλαρινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε @ 5 Σεπτεμβρίου 2011 7:57

    Παραληρείς!
    Να το προσέξεις, προτού σου αφήσει κουσούρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.