Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Και νέο ξεφωνητό στην Ελευθερία απο τον Τσαμούλη στην Φωνή της Μεσσηνίας.

Δημοσιογραφία του… πόντου από την εφημερίδα του «υποδεκάμετρου»!
Του Θανάση Τσαμούλη.


ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ το Σάββατο η εφημερίδα του «υποδεκάμετρου» επιβεβαιώνοντας αυτό για το οποίο κρίνουν και κατακρίνουν πολλοί τον εκδότη, αλλά και ορισμένα στελέχη της.

Ότι δηλαδή η ενημέρωση και η δημοσιογραφική της παρέμβαση είναι ευθέως ανάλογη με τους πόντους των πληρωμένων καταχωρήσεων από Αρχές και Εξουσίες. Δημοσιογραφία του… πόντου, λοιπόν, ομολογημένα, διαλύοντας ακόμη και κάποιες ψευδαισθήσεις που ήθελαν την εφημερίδα ανεξάρτητη και βήμα μαχόμενης δημοσιογραφίας....

Διέψευσαν το Σάββατο ακόμη και τους φανατικούς υποστηρικτές ............

τους, αποκαλύπτοντας ότι η ψυχή τους αναπηδά από το καθαρτήριο στο άκουσμα και μόνο του ήχου του χρήματος!

Στο χρώμα του χρήματος, δεν το συζητάμε, μεταλλάσσονται ως άλλοι χαμαιλέοντες, επιβεβαιώνοντας αυτούς που χρόνια διακηρύσσουν τη φτήνια και τη δημοσιογραφική πενία και ευτέλεια των ηγετικών στελεχών της.

Στην περίπτωση αντιμετώπισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, δεν μιλάμε απλά για «σύνδρομο», αλλά και κατρακύλισμα, με στόχο τον ευτελισμό του θεσμού και των προσώπων που έχουν εκλεγεί για να τον υπηρετούν. Και γιατί όλα αυτά; Απλά, γιατί δεν… μάσησαν στον εκβιασμό και τις πιέσεις της «Ελευθερίας» για μονοπώληση των «πόντων», όπως τόσα χρόνια είχε μάθει η συγκεκριμένη εφημερίδα, αλλά, κυρίως, γιατί η Περιφέρεια ανεξάρτητα από συμπάθειες και επιρροές, δεν δέχτηκε, και προς τιμήν της, να αποκλείσει κανέναν, όπως επιμόνως ζητούσαν και απαιτούσαν οι «νταβατζήδες» της ενημέρωσης, που ετοίμαζαν κηδείες και μνημόσυνα για τους ανταγωνιστές τους με… ξένα κόλλυβα!

Αυτά τα κόλλυβα η Περιφέρεια αρνήθηκε να τους τα πληρώνει «νταβατζηλίκι» αναγκάζοντάς τους να… ξεβρακωθούν, αποκαλύπτοντας και τη γύμνια τους και τη δημοσιογραφική τους φτήνια και ανεπάρκεια!

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, λέει το ευαγγέλιο των «σταλινικών» και των «εμποράκων» της ενημέρωσης. Τόσα χρόνια, ελέω του πολιτικού συστήματος, που τώρα στα λόγια εξοβελίζουν, αλλά υπηρετούν πιστά στις μεθόδους και πρακτικές, οι… θιγέντες, αυτά τα μέσα, δυστυχώς, καθαγιάζονταν από διάφορους πολιτικούς νάνους, δίνοντας «πόντους» στον Πλεμμένο και την παρέα του.

Η πρώτη αντίσταση στο «νταβατζηλίκι» από τον περιφερειάρχη και συνεργάτες του, ήταν αρκετή για να αποκαλυφθεί ο ρόλος της «Ελευθερίας», της οποίας εν μια νυκτί τα στελέχη «έφτυσαν» τον εαυτό τους και τους αναγνώστες τους, αναγάγοντας το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας σε εφαλτήριο για την προσωπική και επιχειρηματική τους ανέλιξη με μεθόδους και πρακτικές που αποθεώθηκαν τη δεκαετία του ’30 στην Αμερική και άνθησαν στα ολοκληρωτικά καθεστώτα της μεταπολεμικής περιόδου.

Τις προάλλες με αφορμή τις «αεροπορικές επιδρομές» της «Ελευθερίας» κατά των κουνουπιών, για τις οποίες οι εμπνευστές και οι εκτελεστές του σχεδίου κατέστησαν καταγέλαστοι, έγραφα:

● Μήπως ήρθε ο καιρός να προσγειωθούν οι «αιθεροβάμονες» της «παράγκας» στην πραγματικότητα;

● Μήπως ήρθε ο καιρός της καθολικής αντίδρασης στην παραπληροφόρηση και τις προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης από ανεύθυνους σαλτιμπάγκους και ευτελείς εμποράκους της ενημέρωσης;

Σήμερα περιορίζομαι να προσθέσω ότι το δικαίωμα στη βλακεία πολλοί ηγάπησαν και στήριξαν «εν τω δημοσίω βίω» τους βλάκες, που όντως είναι ανίκητοι όμως, οι πάντες αφού τους χρησιμοποιούν, τους αδειάζουν σαβούρα στη θάλασσα! Και μετά, για να αποφύγουν τον πνιγμό, «σκιαμαχούν» για να υπάρξουν. Επειδή όμως στις εποχές που ζούμε σπανίζουν τα «ναυαγοσωστικά» ας σοβαρευτούν, αλλιώς θα πάνε άπατοι…

Επειδή ένας Τσέχος «ποιητής» γράφει «για δες πόσο μικραίνουν οι νάνοι στη μεγέθυνση», ας σταματήσουν οι «υποδεκάμετροι» τις υπερβολές και τις μεγεθύνσεις, που υποτιμούν την κοινή γνώμη, γιατί σε λίγο δεν θα τους… βλέπει κανείς!


ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Και τρία υστερόγραφα:

Υ.Γ.1: Όταν η «Ελευθερία» δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα κατά του Τατούλη και της Περιφέρειας για μερικούς… πόντους καταχωρήσεων, αντιλαμβάνεται καθένας πλέον γιατί έχει… λυσσάξει για τις «αναθέσεις» έργων και δρόμων στο «Μορέα», όπου εκεί μετράνε, κοστολογούν και «πληρώνουν» με το χιλιόμετρο!!!

Υ.Γ.2: Προσυπογράφουμε το σχόλιο του χθεσινού «Θάρρους» που θέτει το ζήτημα με ένα καίριο ερώτημα, που κατά καιρούς έχει θέσει και… φωνάξει η «ΦΩΝΗ» σε ώτα μη ακουόντων των πάσης φύσεως εξουσιών. Γράφει λοιπόν το «Θ»:

«Τα προβλήματα της «Ελευθερίας» με την Περιφέρεια είναι διμερή και γνωστά. Δεν μας αφορούν. Κλείνοντας, θα προσθέσουμε πως χρόνια τώρα η συνάδελφος είχε τη μερίδα του λέοντος των καταχωρήσεων από Δήμους, Νομαρχία και γενικά το Δημόσιο. Τότε ήταν χειραγωγούμενη και τώρα ανεξαρτητοποιήθηκε;»

Υ.Γ.3: Δεν θα σταθώ στο γεγονός του αποκλεισμού, κατά καιρούς, της «Φ» από καταχωρήσεις και σε κάθε περίπτωση της κατάφωρης αδικίας της. Ουδέποτε έθεσα το ζήτημα δημοσιογραφικά, ακόμη και τότε που ετερόκλητες «παράγκες» συμμάχησαν για τον αφανισμό μας. Και αυτό γιατί ουδέποτε η «Φ» μέτρησε με τον… πόντο τη δημοσιογραφική της συμπεριφορά, την ανεξαρτησία, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά της. Αυτό το γνωρίζει και ο «παραγκάρχης», άλλο τώρα ότι ως «καραγκιόζης»... καίει την καλύβα του! Η «Φ» είναι μετερίζι μαχόμενης δημοσιογραφίας και βήμα ελεύθερης έκφρασης. Έτσι και θα παραμείνει, όσο αντέξει, στην υπηρεσία της Μεσσηνίας, της ελληνικής περιφέρειας και των πολιτών της Πελοποννήσου. Σε κάθε περίπτωση, σ’ αυτούς ανήκει η φωνή μας και αυτοί θ’ αποφασίσουν, όχι ο οποιοσδήποτε «Ντον Πλεμμένος» της παραεξουσίας και της διαπλοκής, που έχει υπερτιμήσει τις ικανότητές του και τη «φούσκα» του «μαγαζιού» του! Γιατί, δυστυχώς για τον ίδιο και τα στελέχη του, έτσι βλέπουν κι έτσι κατάντησαν την εφημερίδα τους…

ΠΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

ΤΣΑΜΟΥΛΗ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ. ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΣΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕΣ. ΕΙΣΑΙ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.