Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Φαρμακεία All Day

Σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για τα φαρμακεία προχωρά η κυβέρνηση. Mε νέα υπουργική απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου θα ανοίγουν τα απογεύματα όποιοι το επιθυμούν.

«Όποιος θέλει να ανοίγει το απόγευμα» ακούστηκε να λέει ένα βράδυ πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ανατρέποντας την απόφασή του για τη λειτουργία των φαρμακείων.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο υπουργός ........

Υγείας αναμένεται σήμερα- όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες- να παρουσιάσει νέα υπουργική απόφαση στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, βάση της οποίας ανοικτά θα μπορούν να μένουν τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης αλλά και το Σάββατο όποια φαρμακεία το επιθυμούν.

Η προηγούμενη απόφασή του, που είχε γίνει τελικώς αποδεκτή από τον κλάδο, προέβλεπε το 30% των φαρμακείων να είναι υποχρεωτικά ανοιχτά τα απογεύματα των ίδιων ημερών.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ανοίξει και πάλι το μέτωπο με τους φαρμακοποιούς αφού ήταν αρνητικοί από την αρχή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα οι φόβοι τους εστιάζονται στο γεγονός ότι τη δυνατότητα να ανοίγουν τα απογεύματα θα έχουν κυρίως τα μεγάλα φαρμακεία που διαθέτουν και τον ανάλογο αριθμό υπαλλήλων, σε αντίθεση με τα μικρότερα που συνήθως λειτουργούν μόνο με έναν εργαζόμενο.

Οι συνδικαλιστές φαρμακοποιοί θεωρούν ότι αν αρχίσουν να ανοίγουν όλα τα απογεύματα τα φαρμακεία, θα προκύπτουν 80 και πλέον ώρες εργασίας τη στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι οι 48 ώρες την εβδομάδα.

1 σχόλιο:

  1. ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ-ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ,
    ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.