Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τα «συμπληρωματικά» μέτρα- σοκ προανήγγειλε ο Βενιζέλος

Τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του επί νομοσχεδίου για τον τραπεζικό τομέα, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

«Ναι, θα πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, καθιστώντας σαφές ότι η χώρα πρέπει να κάνει ότι πρέπει ώστε να εξέλθει της τρέχουσας κρίσης.

«Το θαύμα θα γεννηθεί εδώ», ...«με τη ...........

συστηματική εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», υπογράμμισε, προσθέτοντας μάλιστα πως «με πόνο ψυχής περικόπτει το εισόδημα των νοικοκυριών».

Όπως τόνισε «η Ελλάδα είναι και θα είναι μέλος της ζώνης του ευρώ».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «αν η ευρωζώνη δεν στείλει το μήνυμα ότι μπορεί να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, θα στείλει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα»...«είμαστε το 2% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.

Επεσήμανε, εξάλλου, τον κίνδυνο να παύσει να λειτουργεί το σύστημα της εθνικής οικονομίας, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ επιτέθηκε κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. "Υπάρχει κίνδυνος όλα αυτά να μην αποδώσουν και η χώρα να χάσει τα μεταπολιτευτικά της επιτεύγματα", ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Βενιζέλος στο θέμα των πρόωρων εκλογών, τις οποίες απέκλεισε, ενώ τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση δεν αμφισβητείται από τους θεσμικούς της εταίρους.

«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό τον έλεγχο της τρόικας γιατί έτσι θα τεθούμε υπό αυτοέλεγχο», τόνισε ο κ Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυβέρνησης. Δεν τους τρομάζουν οι εκλογές. Στην Ευρώπη γίνονται εκλογές υπάρχουν συνασπισμοί που κυβερνούν. Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση δημοκρατικά. Θα πάει ο κ. Σαμαράς να προβάλει τις ιδέες του. Να πάει, αλλά πρέπει να του δώσει εντολή ο ελληνικός λαός την οποία εμείς θα σεβαστούμε. Προς το παρόν έχει δώσει εντολή στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει μέχρι το 2013. Η ιστορία διδάσκει ότι αν και δημοκρατικά, πάρα πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν το αδιέξοδο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ώστε να οριστικοποιηθεί ο τρόπος και ο χρόνος των ανακοινώσεων των νέων μέτρων που συμφωνήθηκαν κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του κ. Βενιζέλου με τη τρόικα.

Επιπλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού παρά τον πρωθυπουργό, Άγγελου Τόλκα, στην κρατική τηλεόραση η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που συζητά με την τρόικα μέσα στην ημέρα, τονίζοντας ότι «Τα μέτρα και οι ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα μετά το μεσημέρι θα είναι στο πλαίσιο της συνεχούς διαπραγμάτευσης, η οποία γίνεται».

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί συγκαλείται στη Βουλή κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.