Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«Βράζει» η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για απολύσεις και εφεδρεία – Βουλευτές σκέφτονται ακόμη και την παραίτηση

Προτιμούν να παραιτηθούν παρά να τους «κυνηγάει» μια ζωή η «ρετσινιά» πως ψήφισαν υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο και της εργασιακής εφεδρείας.

Πρόκειται για την «κόκκινη γραμμή» που τραβούν, όλο και περισσότεροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Η τρόικα μπορεί να θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να αναγκάζεται, αλλά εκτός από τους δανειστές σύντομα, ο κ. Βενιζέλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι λίγοι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι.........

βουλευτές που προτιμούν να υποβάλουν την παραίτησή τους παρά να ψηφίσουν τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα και θα στείλουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ακόμη κι από τον στενό δημόσιο τομέα.

Η «αίσθηση» που υπάρχει είναι ότι οι βουλευτές θα δώσουν κανονικά την απαραίτητη ψήφο τους στα λεγόμενα κρίσιμα νομοσχέδια. Όμως το μεγάλο «αγκάθι» είναι σχέδια νόμου όπως αυτό για την ΕΡΤ, ή για την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών ή αυτό για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Τα οποία υπάρχουν συγκεκριμένοι βουλευτές που έχουν απειλήσει να καταψηφίσουν.

Ο βουλευτής Τρικάλων, Χρ. Μαγκούφης είπε στο ΚΤΕ Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι αν η κυβέρνηση φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΙΓΜΕ θα το καταψηφίσει και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και να παραιτηθεί. «Όταν μπήκαμε στο μνημόνιο μας κατηγορούσαν για αναλγησία τώρα μας χρεώνουν και ανικανότητα. Αυτό το μήνυμα δεν αντέχεται!», είπε από την πλευρά της η Μιλένα Αποστολάκη.

«Υπουργέ, προλαβαίνουμε να φύγουμε;», ρώτησε τον Δημήτρη Ρέππα ο Π. Δημητρουλόπουλος, ενώ ο Μιχ. Παντούλας ξεκαθάρισε ότι αν δεν περιλαμβάνεται και η Προεδρία της Δημοκρατίας στο ενιαίο μισθολόγιο, καλύτερα το νομοσχέδιο να μην έρθει στη Βουλή!

Πολλοί βουλευτές θεωρούν ότι ο Κίνημα δε θα μπορέσει να αντέξει πολιτικά τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Γι’ αυτό προτιμούν να φύγουν πριν τους... φύγουν και να μην αισθάνονται «πολιτικά κυνηγημένοι» για το υπόλοιπο της καριέρας τους.

Οι προθέσεις, οι συζητήσεις, ο φόβος και ο προβληματισμός που κυριαρχούν στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μυστικό για το Μέγαρο Μαξίμου. Για αυτό και ήδη έχει ξεκινήσει «εκστρατεία» για να μεταπειστούν οι διαφωνούντες και να μην υπάρξει νέα εμπλοκή σε σχέση με όσα έχουμε υποσχεθεί σε Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Οι σκέψεις για παραιτήσεις είναι δεδομένες, το κυβερνητικό επιτελείο φοβάται μη γίνουν σκέψεις ανεξαρτητοποίησης. Αυτό θα οδηγούσε στη μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης της κυβέρνησης, ίσως σε απώλεια της πλειοψηφίας και ενδεχομένως σε εκλογές. Αυτές κι αν είναι που ΔΕΝ τις θέλει κανείς!

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Και γιατί ρε παλικάρια δεν κάνετε κάτι καλύτερο; Ρίξτε την κυβέρνηση!!! Τι πιο απλό; καταψηφίζετε ένα νόμο και πάπαλα η πρωθυπουργία του Jefry Mineiko Papandreos. Μετά θα μιλήσει ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.