Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Εκτός ΑΣΕΠ» η συμμετοχή των ΜΚΟ στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την αδυναμία του ΑΣΕΠ να ελέγξει τη διαδικασία συμμετοχής των ΜΚΟ στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Αρχής Γιώργος Βέης.

Κατά την ακρόασή του από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Αρχής δήλωσε ότι «το ΑΣΕΠ συνδιαλέγεται μόνο με το δημόσιο, όταν ο εργοδότης είναι ιδιώτης δεν μπορεί να κάνει κάτι, προκύπτει θεσμικό πρόβλημα».

Μάλιστα, ο κ. Βέης επεσήμανε ότι προκειμένου .......

να έχει το ΑΣΕΠ τη δυνατότητα να κάνει έλεγχο των σχετικών προκηρύξεων, ζήτησε από τον Γιώργο Κουτρουμάνη να αλλάξει τις προκηρύξεις, ωστόσο ο υπουργός ενώ δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει, όπως ανέφερε ο κ. Βέης, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κατέληξε τονίζοντας ότι το ΑΣΕΠ, αν δεν αλλάξει η όλη διαδικασία, δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκτός από μεταφορά τεχνογνωσίας, σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν σφάλματα και παρατυπίες.

Στο μεταξύ, επίκαιρη επερώτηση για τη συμμετοχή ΜΚΟ στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας, και δέκα βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

2 σχόλια:

  1. Κατ'αρχήν έχουν το χρόνο να γίνουν όλες αυτές οι αλλαγές; Κατά δεύτερον το ΑΣΕΠ είναι μόνο για το δημόσιο και φυσικά θα προκύψει θεσμικό πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά θα μπορούσαν να βρουν μία ενδιάμεση λύση, ώστε να υπάρξει αξιοκρατία και να μην γίνουν διορισμοί από το παράθυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο κ. Βέης του ζήτησε να αλλάξουν οι όροι της προκήρυξης, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει επιμένοντας στην υλοποίηση του προγράμματος ως σχεδιάσθηκε.
    Όσες κομπίνες και να κάνετε ΠΑΣΟΚοι, θα φάτε μεγάλη κατραπακιά στις εκλογές.
    Εκλογές οι οποίες θα γίνουν συντομότατα!!!

    Δέχομαι απαντήσεις με copypaste για γαλάζια παιδιά!
    Χα! Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.