Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την προέκταση αγωγού φυσικού αερίου στη Μεσσηνία

Μετά από αίτημα των Βουλευτών, κ. Δημήτρη Κουσελά, κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου και κ. Οδυσσέα Βουδούρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Υφυπουργό του ΥΠΕΚΑ, κ. Γιάννη Μανιάτη, στην οποία παρέστησαν ο Βουλευτής, κ. Γ. Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Π. Νίκας. Το αίτημα των τριών βουλευτών αφορούσε στην προέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα.

Προς υποστήριξη αυτού του αιτήματος αναφέρθηκε ότι η περιοχή της Καλαμάτας αποτελεί το μεγαλύτερο οικιστικό συγκρότημα με συνεχή αυξητική πορεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Επίσης, η προέκταση του αγωγού θα εξυπηρετήσει .........

τις οικιακές ανάγκες ενός πληθυσμού άνω των 100.000, τις ανάγκες των βιομηχανικών περιοχών και θερμοκηπιακών μονάδων περίπου 3.500 στρ., καθώς και την τουριστική ανάπτυξη που προέρχεται κυρίως από τη λειτουργία της Costa Navarino. Τέλος, τονίστηκε ότι η αρμονική ανάπτυξη της Πελοποννήσου απαιτεί και την ανάπτυξη του σημαντικότερου νότιου πόλου και όχι μόνο των παραπλήσιων περιοχών, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ο Υφυπουργός ανταποκρινόμενος στο αίτημα δήλωσε τα εξής: “θα ξεκινήσει άμεσα και θα υλοποιηθεί εντός 7 μηνών η μελέτη για την προέκταση 50 χιλ. του αγωγού από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα, καθώς και η μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας παροχής φυσικού αερίου στην Καλαμάτα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.