Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

"Αποτυχία" του "Καλλικράτη" βλέπει η ΝΔ

Για "αποτυχία" του νόμου "Καλλικράτης" στην αυτοδιοίκηση, μίλησαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής δημοτικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι Δήμοι είναι αντιμέτωποι με οικονομική ασφυξία, ενώ ........

δεν έχουν εκδοθεί, ακόμα, Προεδρικά Διατάγματα και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που προβλέπει ο "Καλλικράτης", επισήμαναν και καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κυρίζογλου είπε ότι οι περικοπές πόρων προς τους Δήμους κυμάνθηκαν το 2010 από 29% μέχρι 37%, αντί για 12% που είχε προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της τοπικής αυτοδιοίκησης για το 2011.

Ο κ. Βαρτζόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά, ουσιαστικά, σε αναστολή πληρωμών σε όλους τους τομείς, αναφέροντας ως παράδειγμα τις διαμαρτυρίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για περικοπές κονδυλίων, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του.

Την Παρασκευή και το Σάββατο κλιμάκια βουλευτών και στελεχών της ΝΔ θα κάνουν περιοδείες στη Θεσσαλονίκη και θα ενημερώσουν τους πολίτες για τις οικονομικές προτάσεις του κόμματος προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση (Ζάππειο 2).

Express.gr

1 σχόλιο:

  1. ΝΔ ψήφισα, αλλά για θέματα δημόσιας διοίκησης-αυτοδιοίκησης, γραφειοκρατίας, μεταναστευτικής πολιτικής, ελέγχου στη διοίκηση κλπ..., είναι η τελευταία που θα έπρεπε να παριστάνει τον τιμητή ή αξιολογητή πολιτικό φορέα!
    Ηθελημένα ή μη, τα έκαναν μαντάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.