Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Προς εθελουσία στο Δημόσιο

Σχέδιο για νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δημοσίων υπαλλήλων επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα αποσκοπεί στην αποχώρηση κυρίως πτυχιούχων και υψηλόβαθμων, οι οποίοι έχουν απολαβές πάνω από 1.800 ευρώ το μήνα.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί .........

συνολικά στην απομάκρυνση με τον ένα ή άλλο τρόπο 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις, μέχρι το 2014!

Η εθελουσία θα προβλέπει την οικειοθελή αποχώρηση από το δημόσιο τομέα με την ευθύνη του κράτους να καλύπτει εργατικές και εργοδοτικές εισφορές συν τις καλύψεις για τα επικουρικά και το Ταμείο Πρόνοιας.

Ο υπάλληλος που αποχωρεί θα μπορεί να πάρει τη σύνταξή του, είτε ολόκληρη με 25ετία ή στο 58ο έτος της ηλικίας του είτε μειωμένη στο 56ο έτος, με τη συμπλήρωση δηλαδή κατά περίπτωση των προβλεπόμενων ορίων ηλικίας.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θεωρείται χαμηλού κόστους, καθώς θα περιλαμβάνει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές και απευθύνεται κυρίως σε δημόσιους υπαλλήλους που ασκούν παράλληλη δραστηριότητα (μηχανικοί, οικονομολόγοι, κτηνίατροι, γεωπόνοι, γιατροί κ.λ.π), με κίνητρο για όσους αποχωρήσουν την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος.

Το Δημόσιο προσφέρει από την πλευρά του την εγγύηση της ασφαλιστικής κάλυψης, και τη μελλοντική σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.